Цветанов: До дни пускаме лицето на терориста

27 юли 2012 в 09:01 1363 0

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
До дни образът на камикадзето, който окървави бургаското летище, ще бъде пуснат в българските и чуждите медии, обяви пред bTV вътрешният министър Цветан Цветанов.

“В момента все още изглежда отвратително за обикновения зрител. С компютърна програма ще го приведем във вид, който да не предизвика смут в обществото”, обясни той.

Цветанов коментира това по повод появилите се в днешната преса два нови фоторобота на атентатора от Бургас и информация за съвсем различен човек от този на кадрите от видеонаблюдението на летището, разпространени от МВР.

Атентаторът е дошъл в България с "цел туризъм" и е останал незабелязан, сподели още вътрешният министър.

Според него се обменя достатъчно оперативна информация между партньорските служби. Поредица от атаки били предотвратени по света именно заради тази информация.

Атаките от 11 септември дадоха един друг поглед, но въпреки предприетите мерки се стигна до атентатите в Мадрид, Лондон, защити се вътрешният министър срещу атаките, че службите за сигурност не са си свършили работата и затова е допуснат атентатът в Бургас.

България е имала възможност през последните години да реагира много адекватно на постъпваща информация от партньорските служби, твърди Цеватонв. При атентата в „Сарафово” нямаше подобна информация, уточни той.

По думите му България е предотвратявала редица терористични атаки, като от началото на мандата на ГЕРБ е работено по около 15 сигнала.

Той призна, все пак, че терористичният акт на легището говори за наличието на пропуски.

След вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност ще бъде направен анализ на динамиката на сигурността, припомни министърът.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови