Цветанов: Днес имаме най-голямата полицейщина

OFFNews 06 септември 2013 в 17:27 3517 11

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов

Смятам, че днес имаме най-голямата полицейщина, която дори ограничава свободното придвижване на граждани на територията на страната с масовите проверки, които бяха направени преди 2 дни на хората, които решиха да изразят своята гражданска позиция пред парламента.

Това коментира пред журналисти във Варна зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Така той коментира случаите, при които автобуси със симпатизанти на ГЕРБ са били спирани неколкратно за проверка от органите на полицията. 

В същото време Цецка Цачева коментира пред bTV, че няма лошо в това да има симпатизанти на ГЕРБ на протестите, въпреки че воденето на съмишленици с автобуси е лош пример, който обаче се възпроизведе. "Кой започна с автобусите? Лошите примери са по-адаптивни и по-бързо се възпроизвеждат. На всяко действие има обратно по сила и посока противодействие", обясни Цачева.

БСП първи са започнали с автобусите в деня на извънредното заседание на Народното събрание, когато депутатите обсъждаха ветото на президента Росен Плевнелиев върху закона за държавния бюджет, добави тя. "След изявлението на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов за новия сезон и есенната сесия на НС категорично имаше открита подкрепа за протестите", коментира тя.

Цачева категорично отрече да ГЕРБ да върви с БСП по повод твърденията, че политизират гражданското недоволство, тъй като "са дефинирани позициите в 42 НС". "ГЕРБ е най-голяма парламентарна група и единствена опозиция. Няма как да влизаме в договорки с мандатоносителя", заяви тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!