Районен кмет и шофьор с по-високи заплати от Фандъкова

Нели Чолашка 04 март 2013 в 14:23 3413 4

Столична община. Снимка: БГНЕС
Столична община. Снимка: БГНЕС

Районният кмет на "Изгрев" Димитър Димитров, шофьорът му и други служители на района са получавали през 2012 г. по-високи заплати от тази на кмета на София Йорданка Фандъкова (заплатата на Фандъкова е малко над 1800 лв.).

Това става ясно от питане на общинския съветник от БСП Георги Кадиев до кмета Фандъкова с приложени документи за възнагражденията в район "Изгрев".

От тях става ясно, че заплатата на шефа на финансово-счетоводния отдел Румен Райчев е варирала от 442.91 лв. до 3774.32 лв. миналата година.

Възнаграждението за Лъчезар Стойнов, шофьор на Димитров пък е от 394,06 лв. за месец февруари до 2038,03 лв. за месец юни и 2538,68 лв. за месец септември 2012 г.

Доходите на районния кмет Димитър Димитров също силно варират през отделните месеци и надвишават определения от общинския съвет миналата година размер от 1252 лв. (за този район).

През 2102 г. най-ниската заплата на Димитров е 1307,95 лв., а в отделни месеци достига и над 3000 лв. 

Финансистът Румен Райчев и секретарката Таня Кацарска са получили по пет плащания по граждански договори.

Кадиев е приложил и документ за изплатен хонорар на Димитров от транспортното министерство през 2012 г. в размер на 375 лв. 

"Димитър Димитров работеше до местните избори през есента на 2011 г. в министерството на транспорта и тези пари са за участието му в тази комисия", обясниха от транспортното министерство.

Кадиев припомня в питането си, че председател на ГЕРБ в район “Изгрев” е министърът на транспорта, вече в оставка, Ивайло Московски. 

По данни на съветника от БСП още септември миналата година кметът Йорданка Фандъкова е получила писмо от секретаря на партия ГЕРБ в район "Изгрев" Гриша Димитров, с което я уведомява за лоша финансова дисциплина и лоша атмосфера в районната администрация на "Изгрев".

“В районната администрация цари атмосфера на напрежение, интриги и сплетни, подклаждани от самия кмет. Не се спазва никаква финансова дисциплина, ДМС се раздава само еднолично от кмета на няколко близки до него служители, като се пренебрегват експертите”, пише в писмото на Димитров.

В писмото си Гриша Димитров твърди, че районният кмет и Румен Райчев са работили навремето заедно в Държавен фонд "Земеделие", от където Райчев е уволнен дисциплинарно ноември 2011 г.

Зам.-кметът по финансите на общината Дончо Барбалов коментира за OFFNews, че не е запознат с питането на Кадиев (съветникът ще го внесе днес официално), но знае, че в район "Изгрев" тече финансова проверка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови