Районен кмет и шофьор с по-високи заплати от Фандъкова

Последна промяна на 04 март 2013 в 14:23 2758 4

Столична община. Снимка: БГНЕС
Столична община. Снимка: БГНЕС

Районният кмет на "Изгрев" Димитър Димитров, шофьорът му и други служители на района са получавали през 2012 г. по-високи заплати от тази на кмета на София Йорданка Фандъкова (заплатата на Фандъкова е малко над 1800 лв.).

Това става ясно от питане на общинския съветник от БСП Георги Кадиев до кмета Фандъкова с приложени документи за възнагражденията в район "Изгрев".

От тях става ясно, че заплатата на шефа на финансово-счетоводния отдел Румен Райчев е варирала от 442.91 лв. до 3774.32 лв. миналата година.

Възнаграждението за Лъчезар Стойнов, шофьор на Димитров пък е от 394,06 лв. за месец февруари до 2038,03 лв. за месец юни и 2538,68 лв. за месец септември 2012 г.

Доходите на районния кмет Димитър Димитров също силно варират през отделните месеци и надвишават определения от общинския съвет миналата година размер от 1252 лв. (за този район).

През 2102 г. най-ниската заплата на Димитров е 1307,95 лв., а в отделни месеци достига и над 3000 лв. 

Финансистът Румен Райчев и секретарката Таня Кацарска са получили по пет плащания по граждански договори.

Кадиев е приложил и документ за изплатен хонорар на Димитров от транспортното министерство през 2012 г. в размер на 375 лв. 

"Димитър Димитров работеше до местните избори през есента на 2011 г. в министерството на транспорта и тези пари са за участието му в тази комисия", обясниха от транспортното министерство.

Кадиев припомня в питането си, че председател на ГЕРБ в район “Изгрев” е министърът на транспорта, вече в оставка, Ивайло Московски. 

По данни на съветника от БСП още септември миналата година кметът Йорданка Фандъкова е получила писмо от секретаря на партия ГЕРБ в район "Изгрев" Гриша Димитров, с което я уведомява за лоша финансова дисциплина и лоша атмосфера в районната администрация на "Изгрев".

“В районната администрация цари атмосфера на напрежение, интриги и сплетни, подклаждани от самия кмет. Не се спазва никаква финансова дисциплина, ДМС се раздава само еднолично от кмета на няколко близки до него служители, като се пренебрегват експертите”, пише в писмото на Димитров.

В писмото си Гриша Димитров твърди, че районният кмет и Румен Райчев са работили навремето заедно в Държавен фонд "Земеделие", от където Райчев е уволнен дисциплинарно ноември 2011 г.

Зам.-кметът по финансите на общината Дончо Барбалов коментира за OFFNews, че не е запознат с питането на Кадиев (съветникът ще го внесе днес официално), но знае, че в район "Изгрев" тече финансова проверка.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.03 2013 в 10:30

Като се има в предвид че мафията не търпи конкуренция едно такова твърдение не е лишено от смисъл! Нищо чудно силовите структури да имат акции в ЕРП-тата.

04.03 2013 в 19:06

човече си рядко кух но не единствен давам ти веднага 1000лв ако докажеш че тим са купили чез

04.03 2013 в 18:00

И разбира се - „Ние не сме виновни“ - както винаги герб не са виновни. Като имаш келепир подкрепяш някого и когато се издъни вече не от нас – грозно и подло. ГЕРБ не знаеха ли, че К. Йорданов е престъпник когато го подкрепяха? Ние помним вашата подкрепа – вие сте виновни. Да кажат каква е цената на подкрепата – каква е договорката. Същата работа е и сега и Бойко да излезе и да каже „аз оттеглям подкрепата си за ТИМ“. На повърхността се разделят, но в действителност ГЕРБ и ТИМ са във вечна дружба. Кой помогна на ТИМ да купят ЧЕЗ?

04.03 2013 в 15:28

Да споделя малко инфо, което имам от СО:
До преди някое време, големите хапки за "нашите" хора бяха участията им в Бордове. Това попресекна наистина.
Сега почти всички шефове в СО и още някои приближени до властта хора /"специалисти"/ участват уж на граждански договори в работа по разни проекти - като консултанти и специалисти. Изрично условие е да полагат този "труд" в извънработно време. Хонорарите им са такива, че служители в общината се майтапят, че нямало нужда ония да ходят да си взимат заплатите от по 700-800 лв. Шепа хора са участниците в широката схема за работа по проекти.
Проектите са по различни направления и вероятно в Европа чиновниците не вдяват, че един Иван или Петър са "консултанти" по 4-5 проекта от различни сфери. Не виждам как успяват да работят най-малко по 3 часа дневно в извънработно време - по поне 3 проекта, примерно. Но вероятно те не спят, а са много кадърни. А работния им ден в Общината минава в къртовски труд на ползу народу.
Никакъв случаен дребен служител не може да прехвръкне в листата на "кадърните наши" хора, които си докарват и по над 2000 лв. месечно по тази линия.
Всичко това се знае вероятно дори от съветниците на БСП /те би трябвало да пищят най-силно, мисля си/, но нищо не се случва. Гарван гарвану...
Утре други цветове ще заемат високите постове в кметството, техен ред ще е да пишат проектите...