"Иста": Средно сметките за парно в София са 147 лв.

Нели Чолашка 16 януари 2013 в 16:38 2021 1

Парно. Снимка: БГНЕС
Парно. Снимка: БГНЕС

Средната декемврийска сметка за парно и топла вода за клиентите на едно от разпределителните дружества - "Иста", е 147 лв., съобщиха от фирмата.

В началото на седмицата кметът на София Йорданка Фандъкова нареди на "Топлофикация-София" да провери всички сметки за декември, които са с увеличение с повече от 21% спрямо декември 2011 г.

Във вторник "Топлофикация" накара разпределителните дружества да направят тези проверки.

От "Иста" напомниха, че с изключение на клиентите, които ползват уреди за дялово разпределение с дистанционен отчет и радиоводомери и имат реално засичане на потреблението всеки месец, всички останали потребители получават сметки с прогнозен дял на база консумация от миналия отоплителен сезон.

"Така, ако някой клиент е променил реалното си потребление спрямо прогнозния дял текущо през отоплителния сезон, това може да доведе до промяна на дела на останалите клиенти в сградата, т.е. до промяна на техните сметки.

Но при изравнителните сметки в края на отоплителния сезон, ще се отчете реалната консумация на всички клиенти в сградата, което ще доведе до корекция на сметките и някои клиенти могат да получат пари, ако са надплатили, а други да се наложи да доплащат", обясни Ася Ангелова, управител на "Иста" България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!