Quantcast

Стойнев открил измами в енергетиката на стойност 390 млн. лв.

Последна промяна на 14 септември 2013 в 09:44 2235 5

Драгомир Стойнев и предшественика му на министерския пост Асен Василев. Снимка: БГНЕС

Сигнали за измами в сектор „Енергетика”, струващи на държавата 390 млн. лева, ще внесе в прокуратурата ресорният министър Драгомир Стойнев.

Това обяви самият той пред TV7. До момента Стойнев в сезирал прокуратурата по два случая, в които има съмнения за измами на стойност 160 млн. лева. Сигналите са подадени в началото на септември.

„Г-н Боян Боев е председател на Българския енергиен холдинг и съм му разпоредил за всяка злоупотеба, за всякакво съмнение за източване на енергетиката да се сезира прокуратурата. Сигналът не е само един, а са три, на стойност 160 млн. лева”, обясни министър Стойнев.

Той обясни, че в понеделник ще внесе и трети сигнал, където съмненията за злоупотреби са много по-мащабни, на стойност 230 млн. лева.

„В понеделник внасям нов сигнал на стойност 230 млн. лева. Той е за неправомерно изразходвани средства в случай на студен резерв на стойност 230 млн. лева, което се е случило през 2012 г. Тук става въпрос, тъй като трябвало да се случват договори от ЕСО към определени дружества, в случай, че възникна проблем, те да имат готовност да работят, само че това е възможност да се източват средства”, бе обяснението на министър Стойнев по случая.

Той подчерта, че българите трябва да разберат, че настоящото правителство иска да има контрол.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.09 2013 в 17:47

Със сигурност е обратен,нали е част от дружинка "Детелинка" той,Станишлето и Янакито Стоилов. Така казваше Ицо Петрофф,които си ги знае нещата,а никой не го е осъдил за клевета.

14.09 2013 в 12:01

Абе, тая прокуратура от понеделник до петък ли работи, хахахахахах :D Дейба популистите...

14.09 2013 в 10:57

tozi e cherveniqt Qne Qnev...
dali e obraten...?

14.09 2013 в 10:48

По скоро има възможност и другаря да намаже някой процент...Тия са оплетени като свински черва,затова народа получава колики...

14.09 2013 в 10:42

Не знам къде се обучават да говорят комунетата, но "евала" на Стойнев!
Какво всъщност каза той?- ами нищо!
Вижте изразите "съмнение за източване", "съмнения за измами", "възможност да се източват средства"... съмнение+съмнения+възможност!!! Нищо конкретно!?
По същия начин, покрай изборите използваха мантрата "се създава усещането" :))
Какво "усещане" ви създавам, ако кажа: "Имам съмнението, че тази година лястовичките ще отлетят на север. Имат криле, т.е. имат възможност да го направят?"