Драгомир Стойнев: Няма да има шоково поскъпване на тока

Последна промяна на 08 септември 2013 в 14:21 1949 5

Драгомир Стойнев. Снимка: Министерски съвет
Драгомир Стойнев. Снимка: Министерски съвет

Няма да има шоково увеличение на цената на тока. Дори е възможно цената да намалее. Това заяви енергийният министър Драгомир Стойнев.

Нека хората да бъдат спокойни. Новата по-ниска цена е факт от 1 август, при положение, че се очакваше повишение между 20 и 30 процента, когато дойдохме на власт, посочи Стойнев.

Има предпоставки за допълнително намаляване на цената, тъй като правителството полага големи усилия за прекратяване на кражбите в системата на енергетиката, което ще намали допълнително цената на тока, коментира енергийният министър. Засега обаче Стойнев отказа да се ангажира с конкретни срокове и цифри.

"Борбата срещу монополите е един от основните ни приоритети. Ние имаме конкретна програма, която я спазваме и няма какво да ни спре да спазим нашите ангажименти", категоричен е министърът.

Електроразпределителните дружества трябва да обясняват на какво се дължат по-високите фактури. В противен случай това ще бъде саботаж на правителството, каза още Драгомир Стойнев.

По повод възможния рестарт на проекта за АЕЦ „Белене“ Стойнев заяви, че гледа на енергийните проекти и като на инвестиционни такива, тъй като ще се стимулира икономиката.

Що се касае до АЕЦ „Белене“, проектът е замразен в парламента и единствено той може да вземе решение дали ще стартира работата по него или не, посочи Стойнев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.09 2013 в 18:53

А тоя дебил - любимиц ми е защотото е МЕГА некомпетентен и идея няма какво прави - така ще наака енергетиката, че вече съм си поръчал генераторчето хехе. Да мога да храня комунягите докато нямат ток ;)

Да вземе да отговори за мините - http://www.mediapool.bg/dvoen-arshin-za-minite-news210871.html
Нещо говори говори а накрая само с ораново се САМОРАЗПРАВИ. Няма закони няма нищо? а другите? нали щеше да ги затваря ако не си плащат концесиите?

08.09 2013 в 18:50

Е тоя месец сметките са с 30% по високи хахаха. какво шоково хахаха сега чакаме януарските сметки да ви измре електората и да се приключва хахаха

08.09 2013 в 16:31

Да си ходите вече.

08.09 2013 в 14:39

Когато един минитър използва фразеологията на тълпата и казва "борба срещу монополите", а не "адекватен и реален контрол на дейността на монополите", означава, най-малкото, че министърът няма никакви свои виждания и визия за развитие на икономиката, която уж управлява. Този персонаж би трябвало единствено да чете успокоителни приказки за лека нощ в съответните заведения за успокояване на неспокойни.

08.09 2013 в 14:23

Дори е възможно да е полушоково.