Quantcast

Драгомир Стойнев вдигна цената на въглищата от "Мини Марица-изток"

Последна промяна на 15 август 2013 в 19:36 1516 2

Драгомир Стойнев. Снимка: Министерски съвет
Драгомир Стойнев. Снимка: Министерски съвет

 Министър Драгомир Стойнев утвърди промяна на продажната цена на добиваните в "Мини Марица-изток" ЕАД лигнитни въглища, предназначени за производство на електроенергия, съобщи пресцентърът на ведомството.

От 1 септември цената ще е 75.00 лв. за тон условно гориво (ТУГ) при 71.50 лв. досега, повшението е с 4.9%. Увеличението няма да се отрази на сметките за електрическа енергия, уверяват от министерството. 

Новата цена, както и увеличеното производство на централите в Маришкия басейн, ще доведат до повишаване приходите на  мината, което ще помогне на дружеството да се стабилизира, да се запазят работни места, заплатите да се изплащат редовно, а инвестиционната програма да продължи да се осъществява, информира пресцентърът. 


Утре Стойнев планира да посети добивното предприятие. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.08 2013 в 11:15

Много е артистичен, ако ще му слагам етикет... Да хваща и министерството на културата...

16.08 2013 в 10:12

Този е някакъв магьосник... Вдига цените на въглищата, сваля цената на тока... Ама подозирам, че накрая ще се окаже обикновен селски шарлатанин, на когото ние ще му платим сметките... И глобите за замърсяването... Два пъти ще ги платим. Един път към ЕК и втори път със здравето си. Честито на печелившите!