Станишев за "СПИН скандала": За вицове се наказваше в друго време

Нели Чолашка 27 август 2012 в 18:06 1952 1

Сергей Станишев, лидер на БСП. Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев, лидер на БСП. Снимка: БГНЕС

"За вицове наказания се налагаха в друго време и се надявам БСП отдавна да е забравила подобни подходи", коментира лидерът на БСП Сергей Станишев по повод изказване на БСП активист, станало популярно като "СПИН скандала".

Миналата седмица Антон Кутев, който е депутат от левицата, а също и и секретар на Изпълнителното бюро на партията по медийните въпроси, обяви в интервю, че "социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път“.

Народният представител обяснява, че е нормално децата на социалистите да влизат в партията само заради родителите си. Като пример Кутев дава себе си и дъщеря си Мина, която е на 16 години.

Небезизвестната депутатка от левицата Корнелия Нинова определи това изказване като “нечувано и обидно“ и поиска наказание за Кутев. 

"От няколко дни наблюдавам опитите на функционери на БСП и хора отвън да раздухат един доста измислен скандал", пише още в позицията на Станишев. 

Междувременно премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов не пропусна да се възползва и да се подиграе на БСП след изявлението на Кутев и обяви преди дни, че е наредил на Изпълнителната комисия да изработи правила, които да бъдат изпратени на всички структури на ГЕРБ в страната с указания как членовете на партията да се предпазват от СПИН/БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!