Борисов се подигра с БСП заради СПИН скандала

Александра Маркарян 25 август 2012 в 14:17 2354 5

Премиерът Бойко Борисов Снимка: БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов се подигра с БСП и предизвикания от едно изказване СПИН скандал.

"Разпоредил съм на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и на заместник-председателя на партията Цветан Цветанов да изработят и изпратят окръжно по всички структури на ГЕРБ, в което да се разяснява на членовете на партията как да се предпазват от СПИН/БСП.
Много е важно да се избягват всякакви контакти и да се вземат всички предпазни мерки, за да се избегне зараза със СПИН/БСП. Особено след станалите обществено достояние саморазкрития, които говорят за напреднало заболяване и деформации в тази партия, въпреки напредналата й 100-годишна възраст”, заявява Борисов пред агенция "Фокус".

Изказването, предизвикало недоволство в червените редици, бе на секретаря на БСП Антон Кутев. Той заяви пред "Всеки ден":  „Отдавна твърдя, че социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път. В нашата партия е нормално наследниците да стават социалисти просто заради бащите си".

В отговора на това червената депутатка Корнелия Нинова  заяви, че изказването на Кутев е обидно и го призова да се извини за сравнението.

В изявление, разпространено до медиите социалистката каза, че е „абсолютно недопустимо член на Изпълнителното бюро на партията и секретар, който се занимава с медийната политика, да прави такива изказвания и внушения“.

„Категорично не приемам изказването на колегата Кутев и нямам обяснение – защо го е направил. Смятам го за обидно към много социалисти и за отблъскващо към много млади хора. Призовах го да се извини и да се оттегли от поста, който заема”, каза още Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!