СПИН скандал разтресе БСП

Лъчезар Вълев 24 август 2012 в 14:49 5378 3

Остри реакции в червените редици предизвика изказването на секретаря на БСП Антон Кутев, в което той сравни социализма със СПИН.

Сравнението на Кутев, което скандализира партията бе, че "социализмът, подобно на СПИН, се предава подобно на болестта - по полов път и по наследство".

В отговора на това червената депутатка Корнелия Нинова  заяви, че изказването на Кутев е обидно и го призова да се извини за сравнението.

В изявление, разпространено до медиите социалистката каза, че е "абсолютно недопустимо член на Изпълнителното бюро на партията и секретар, който се занимава с медийната политика, да прави такива изказвания и внушения".

„Категорично не приемам изказването на колегата Кутев и нямам обяснение – защо го е направил. Смятам го за обидно към много социалисти и за отблъскващо към много млади хора. Призовах го да се извини и да се оттегли от поста, който заема”, каза още Нинова

Тя изрази изненада за това, че никой от партията, в това число и предеседателят ѝ Сергей Станишев, не е реагирал на изказването. 

От своя страна Антон Кутев отрече да е сравнявал "столетницата" с тежка болест и заяви, че именно Нинова е направила това.  

"Корнелия е говорила, че БСП е била тежка болест; това са думи на Корнелия, не мои. Моите думи бяха с достатъчно самоирония и по повод на дъщеря ми", коментира червеният секретар.

В отговор на нападките от страна на Нинова, той заяви, че явно за нея конгресът на партията все още не е приключил.

„Искам да припомня на Корнелия, а и на всички, за които конгресът все още не е приключил, че баща ми беше човек, за когото БСП и социализмът бяха кауза. Аз съм човек, за когото БСП и социализмът са кауза. Дъщеря ми е човек, за който БСП и социализмът са кауза. Моята дъщеря не учи в Съединените щати както прави синът на Корнелия", продължи с обясненията Кутев.

"Не приемам именно Корнелия Нинова да бъде моралният съдник, защото бих могъл да й напомня реплики, които не мога да произнеса. Които тя е произнасяла и много добре знае, че ги има записани със СРС-та, че са говорени в съдилища и т.н.”, каза още той.

Кутев бе категоричен, че няма да се оттегли от поста си, тъй като не Нинова го е назначила на него.

"Не Корнелия ме е сложила на този пост. За този пост ме е предложил Сергей Станишев и са ме гласували хора. Ако тези хора, и този човек кажат, че трябва да се оттегля, ще го направя, но не Корнелия Нинова е човекът", допълни секретарят на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!