Станишев: За 100 дни кабинетът свали оковите на страха в обществото

Последна промяна на 10 септември 2013 в 15:15 4446 9

„Имаме основание да дадем положителна оценка на първите 100 дни от управлението на правителството на Пламен Орешарски“. Това каза днес лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Съпротивата срещу работата на правителството е сериозна, много добре организирана и ожесточена. Зад тази съпротива прозират много интереси. Това са интереси на политически партии, които не влязоха в парламента, нови партии. Въпреки стремежа Народното събрание и кабинетът да не работят, двете институции работят и за това говорят фактите и действията на кабинета“. 

Станишев повтори мантрата, изречена от премиера Пламен Орешарски, за „освобождаването от страха“. „Като политически анализ и резултат от работата на правителството на Орешарски е освобождаване от оковите на страха, които доминираха в българското общество, в медиите. Тези окови паднаха”, добави Станишев. (Само преди броени седмици водещите на сутрешния блок на bTV - най-гледаният, Ана Цолова и Виктор Николаев, напуснаха телевизията, а причината беше интервюто им с премиера, в което неколкократно го попитаха кой е предложил Делян Пеевски за шеф на ДАНС - назначението, което взриви недоволството и даде начало на протестите, продължаващи 89-ти ден - бел.ред.)

„Работата по европейските фондове – за последните 3 месеца имаме значително нарастване на сертифицираните за България разходи. Предстоят не по-малко важни изпитания. Ще очакваме от правителството при формирането на бюджета да се наложи политическият подход – извеждане на ясни приоритети, които да бъдат осъществявани с бюджета. Като пария ще настояваме за ясни приоритети в бюджета, като един от тях е образованието”, каза още лидерът на БСП.

Очаквано, като важно постижение на правителството Станишев отчете създаването на законодателните условия за намаляване цените на електроенергията, „което не се е случвало през последните 20 години“. „Наред с това в икономиката и енергетиката бяха отпушени възможности за износ”, изтъкна той.

По думите му, като лява партия, БСП настояваше правителството да реализира пакет от социални мерки. „Искам да подчертая втория по значение приоритет – организацията на икономическата среда. Няма как да се продължи политиката на Симеон Дянков. Тази порочна практика вече се прекратява“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.09 2013 в 11:37

Да, бе! Затова двама журналисти бяха принудени да сменят мрстоработата си, защото задават въпроси и търсят отговор и защото няма страх! Нещастник ст ти, станишев, Може да ти повярва само сляп и глух човек!

10.09 2013 в 18:35

М-да, „самооценявайки се”, украинският хазарин СерГей Дмитриевич е „самодоволен”? Ще рече, (и в тесния и в широкия смисъл на думата) той се самозадоволява, ръкоблудствайки под масата пред смразяващо-еротичния поглед на руската матрьошка и словоблудствайки над масата пред лицето на омерзения български народ ! Още малко и ще изпадне в състояние на оргазъм !

10.09 2013 в 16:21

За 100 дни този кабинет толкова глупост показа, че няма конкуренти за Гинес половин век напред.

10.09 2013 в 15:59

Значи вече другаря го прекръщаваме на освободителя!

Този е най противен и долен от всичките!

10.09 2013 в 15:57

Долен ляв педал - съедините л - това е Гейчо

10.09 2013 в 15:39

Ти и аз друже! Ти и аз!

10.09 2013 в 15:37

Кви окови, какъв страх бе съсел! Не съди за другите по себе си!

10.09 2013 в 15:31

Станишев, една лъжа (глупост) повторена 100 пъти няма да стане истина!
И ако имаш поне малко сиво вещество спри да се показваш непрекъснато и да ръсиш бисери, че вече дразниш непоносимо. Дразниш дори и своите.

10.09 2013 в 15:27

Господи, моля ти се убий това метастазирало образование! Дано гори вечно заедно с прокълнатото си поколение!