Станишев: Борисов и Цветанов са новите лица на протеста

08 септември 2013 в 15:07 4000 23

Сергей Станишев, Снимка: Лъчезар Ангелов
Сергей Станишев, Снимка: Лъчезар Ангелов

Бойко Борисов и Цветан Цветанов са новите лица на протеста срещу правителството. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев.

Протестиращите, които са излезли спонтанно на улицата трябва да се замислят кого обслужват, посочи Станишев.

Що се отнася до продължителността на живот на управлението, то зависи изцяло от качеството на работата на министрите и на целия Министерски съвет. Доверието на БСП не е дадено на кабинета авансово и завинаги и министрите трябва да работят и да изпълняват поетите от партията мандатоносител ангажименти, допълни лидерът на БСП.

Все пак Станишев обяви, че има критики към кабинета. Те са свързани с кадровата политика. Трябва да се изчистят всички „калинки“, назначени от ГЕРБ, защото в противен случай промените ще станат бавно и трудно, коментира той.

Станишев е категоричен, че не е променил позицията си за АЕЦ „Белене“. Осъществяването на този проект означава енергийна независимост на България. Всеки трябва да си зададе въпроса искаме ли България да е ядрена държава или не. АЕЦ "Козлодуй" има финален срок, докато "Белене" не е проект за един мандат със своя срок на действие от 60 години, допълни лидерът на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!