Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Станишев: Девети е една от най-ярките дати в съвременната ни история

09 септември 2013 в 22:31 6608 38

Сергей Станишев
Сергей Станишев

Отбелязваме една от най-ярките дати в съвременната българска история – 09.09.1944 г. Няма историческо събитие, което да не предизвиква дискусии, но има факти, които са безусловни. Режимът, който властваше до тогава, направи България част от коалицията на Германия и българските антифашисти измиха този срам от челото, с цената на саможертвата на хиляди антифашисти.

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в зала номер 3 на НДК, където социалисти тържествено отбелязаха “69 години от деветосептемврийското въстание и победата над хитлерофашизма”.

Организатор на честванията са Националният съвет на БСП, Антифашисткият съюз и Градският съвет на БСП.

Ценим жертвата на българските антифашисти. Техният подвиг е чест, каза Станишев.

Той добави, че много пъти са предричали края на БСП и не могат да се примирят, че БСП не престава да е водеща политическа сила и непреодолим фактор в българският политически живот.

Ние сме партия със 122-годишна история и сме оцелели, защото сме работили за общественото благо и сме намерили пътя към сърцата на българските граждани. Вярвам, че ще успеем да направим това и този път да намерим съгласие в българското общество, без да се отказваме от нашите леви идеали. Затова се нуждаем именно от заряда на 9 септември 1944 г., заяви Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!