Спортното министерство търси наемател за лифт на Витоша

13 март 2013 в 18:56 2795 0

Витоша. Снимка: Facebook/За Витоша
Витоша. Снимка: Facebook/За Витоша

Ден преди официалното предаване на поста си, спортният министър Свилен Нейков обяви конкурс за наем на лифт "Заека" на Витоша и други обекти в ски зона Алеко, както и на столичното стрелбище в Панчарево. 

Около хижа "Алеко" освен лифта министерството отдава под наем и сградата в основата на писта "Витошко лале", инсталацията за изкуствен сняг и 10 бунгала край пистата.

Доскоро лифтът и инсталацията бяха отдадени под наем на Българската федерация по ски, която ги повери на фирма "Витоша ски", собственик на лифтовете на Витоша. Председателят на ски федерацията - банкерът Цеко Минев, е и основен двигател на проектите на "Витоша ски". Фирмата има и учредена ипотека в Първа инвестиционна банка, в която Минев е собственик на близо 30 % от акциите.

Лифт "Заека" не работи от няколко години, след като един от стълбовете му беше повреден. Той беше спрян и миналата година, когато "Витоша ски" спря съоръженията си на Витоша в опит да изнуди държавата да прокара поправки в Закона за горите, които да й позволят да разширява ски зоната.

Стрелбището в Панчарево - другият обект в заповедта за търга за наемател, е най-голямото в София, но от години не функционира.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови