София е домакин на заседание на ПЕС

Вероника Шербанова 22 юни 2013 в 08:53 1938 1

Сергей Станишев, Снимка: БГНЕС (архив)
Сергей Станишев, Снимка: БГНЕС (архив)

София е домакин на заседание Съвета на Партията на европейските социалисти. Заседанието е с начален час 9.30 часа и ще се проведе в Националния дворец на културата.

На заседанието ще бъдат обсъдени темите за младежката безработица и индустриалната политика, която може да гарантира заетост. Ще бъде приет и окончателният вариант на програмата на ПЕС.

Специално за конгреса в България пристигна председателят на Европейския парламент Мартин Шулц и лидерът на Групата на социалистите и демократите в ЕП Ханес Свобода. В заседанието на ПЕС ще участва и премиерът Пламен Орешарски.

В същото време протестиращи сформираха няколко Fcebook групи, в които призоваха за демонстрации пред НДК по време на заседанието на ПЕС.

Въпреки че от Столична община обявиха, че няма да позволят да се проведе митинг в района на НДК по време на заседанието, протестиращите обявиха, че площадът е голям и „ще има място за забавления и позитивизъм“.

До момента желание да участват са заявили близо 10 000 души. Организаторите призоваха да не се показва нито физическа, нито вербална агресия към европейските гости, защото “те не са виновни, че Станишев е неспособен лидер”.

Около НДК ще има засилено полицейско присъствие заради възможните демонстрации под мотото "Окупирай НДК".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови