Протестиращи призовават: Окупирай НДК по време на срещата на ПЕС

Николаос Цитиридис 21 юни 2013 в 14:44 1773 8

Протестът  ден седми Снимка: Сергей Антонов
Протестът ден седми Снимка: Сергей Антонов

Протестиращи сформираха няколко фейсбук групи, в които призовават за "окупиране" на НДК в 10 ч в събота (22 юни) по време на срещата на Партията на европейските социалисти (ПЕС), чийто председател е Серегей Станишев.

Целта е да се даде по-голяма гласност на исканията на демонстриращите срещу правителството и да ги чуят европейските политици и чуждите медии, отразяващи форума.

Столична община вече обяви, че няма да разреши провеждане на протест в района на НДК по време на партийната среща. Това обаче не разколеба инициаторите. "Площадът пред двореца е голям и ще има място за забавления и позитивизъм", пишат те.

Близо 10 000 потребители на Фейсбук са заявили готовност да участват в мирна демонстрация пред НДК утре на общо три Фейсбук страници (тук, тук и тук). 

Протестиращите призовават да не се показва нито физическа, нито вербална агресия към европейските гости, защото "те не са виновни, че Станишев е неспособен лидер".

Участници в групите призовават за "проТЕСТ за интелигентност",  който гласи:

Няма да обиждаме турците. Мафията няма народност.

Няма да обиждаме обикновените граждани с леви убеждения. Те не са "червени боклуци". Мафията няма цвят.

Няма да използваме нецензурни думи. Ненужно е. Не искаме това да са първите думи на малките деца с нас.

Няма да отвръщаме на провокатори и ще ги наказваме с най-тежкото за тях — игнориране. Държим на възпитанието и достойнството си.

Уважаваме служителите на МВР, грижещи се за безопасността ни и им благодарим сърдечно за адекватните усилия.

 Други смятат, че трябва да се постави ултиматум на управляващите, че ако премиерът Орешарски не подаде оставка до довечера в 21 часа, утре да очаква буквално окупиране на НДК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Елена, която върна наградата