След Колорадо Плевнелиев оплеска и Южния полюс

Последна промяна на 08 януари 2013 в 22:48 11624 35

Нов гаф на президентската институция – във вторник следобед Росен Плевнелиев поздрави проф. Христо Пимпирев като „първия българин, стъпил на Южния полюс“.

В раздел „Новини“ на president.bg е посочено, че „в края на октомври миналата година президентът приветства амбициозната задача на проф. Пимпирев да стане първия българин, стъпил на Южния полюс“.

Самият проф. Христо Пимпирев никога не е твърдял, че ще бъде първият българин, стъпил на Южния полюс, коментира пред OFFNews.bg програмният мениджър на Българския Антарктически институт Никола Петков.

Първият българин, стъпил на Южния полюс, е писателят и журналист Стефан Груев. Това се случва през 1970 година.

Проф. Пимпирев отива като първия официален представител на България, а не като генетично първия българин. В случая става дума за първия официален представител на България – официално включен като българин в подобна експедиция, а не като служител на фирма, институция и т.н., уточни Никола Петков.

По-рано във вторник Софийският университет допусна същата грешка в съобщението си за пристигането на проф. Христо Пимпирев на Южния полюс.

В заглавие на съобщение от пресцентъра на СУ, изпратено до медиите, се казваше, че професорът е „първият българин, стъпил на Южния полюс“.

В поздравително си писмо до проф. Христо Пимпирев президентът Плевнелиев е посочил: „Уверявам Ви, че президентската институция ще продължи да подкрепя българските полярници и техния упорит труд за изучаването на Ледения континент като една от важните национални каузи”.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.01 2013 в 12:32

Аз лично не знаех, но и не съм Президент, нито имам администрация чиято издръжка е 6 милиона годишно, а и телеграма не съм изпращал. Предполагам, че и Президента не разбира много от моята работа, за това сравнението е смешно и само увеличава срама от издънките. Ако беше само това, може да го подминеш с усмивка, проблема е, че явно грешките на тази администрация не са случайни, а в други области може да са с много по-сериозни последствия и да го разберем пост фактум. :(

10.01 2013 в 20:09

+1!!

Верно бе, специалисти!
Кажете колко от всички вас плюещи и пръскащи слюнки и ла*на тука знаеха кой е бил първия българин на полюса (вие разбрахте ли за кой от полюсите става дума изобщо).
Щот за мен тая грешка беше повод да си обогатя познанията с още нещо, а не да си излвам разстройството по форумите.

Но както и да е - всеки има право да пише според акъла си.
Останете със здраве, па на следващите избори да върнем Първанов.

10.01 2013 в 19:35

ами аз си спомням за Петър Стоянов
когато бомбардираха Сърбия и къща някъде около София беще поразена от натовска или сръбска ракета....
и той пича дошъл на мястото на инцидента като " частно лице" не като президент .....
е тва се казва ГАФ
май тва го потулиха бързо бързо
:)

10.01 2013 в 17:32

Човека е маша. Питайте жена му.

10.01 2013 в 15:12

Тези кадрови въпроси се решават отвъд Атлантика! Плевнвлиев е стара резервна на номенклатура на САЩ като бивш председател на българо-американската стопанска камара.

10.01 2013 в 12:41

То пък щото всички вие знаехте за първия българин стъпил на Южния полюс. Аман от умници и гении в тая наша мила държава. Странно ми е как с толкова много акъл на глава на населението сме затънали до уши в калта. Ама инъче устите ни ейййййй такива....

10.01 2013 в 09:33

Смешно и трагочно как се работи по БГ институцийте. И още не са изгонили аташето! Питай жена си, хилещия, тя не може да понася тиквите.

09.01 2013 в 20:50

Е, сега пак ще се обиди Президента на паркинзите! По-добре да си мълчиме май, че е много чувствителен човек. Да запретваме ръкави и да си сложим къщичката в ред, че нема край тая мъка.

09.01 2013 в 19:40

и как реши,че народа е нормално мислещ,няма никакви признаци за това

09.01 2013 в 19:09

Говори колкото си искаш за него в положитилин аспект,ама за "президент"- уж интелигентна личност да говори за Чехословакия в наше време и е в повечко акала а?!?