Плевнелиев обиден от критиките за гафа с Колорадо

Вероника Шербанова 05 януари 2013 в 15:41 15957 20

Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев се чувства обиден от критиките, които понесе заради гафа по време на новогодишната реч. Плевнелиев обясни, че се гордее много с обръщението и посланията в него.

“Президентът не отговаря за техническата реализация и за визуализацията на обръщението. Затова считам, че тези, които тръбяха „гафът на Плевнелиев”, се отнесоха с неуважение както към държавния глава, така и към президентската институция като цяло”, обясни той.

Плевнелиев уточни, че концепцията на новогодишната реч е дело на неговия екип, но техническата реализация е на БНТ, откъдето са взети кадрите. “По случая в президентството правим проверка и е възможно да има наказани служители поради недостатъчното им внимание в обръщението ми да се появи снимка, която не съответства на изискванията ни”, увери президентът.

Според Плевнелиев след речта му акцентът е паднал върху грешката с кадъра от Аспен, който илюстрира Пампорово, а не толкова върху посланието на неговото обръщение.

“Гордея се с тази реч и ми се иска повече хора да чуят и да разберат посланията в нея. Обещавам да ги припомням често през тази година. Надявам се новогодишното ми обръщение да е докоснало сърцата на българите, защото е искрено и отразява дълбоката ми вяра, че можем повече като народ”, казва още президентът.

Плевнелиев посочи, че е имало и много българи, които са се свързали с него, за да изразят подкрепата и одобрението си от речта му. “Тези хора споделиха, че обръщението е приковало вниманието им, накарало ги е да се почувстват горди от постъпките на сънародниците ни”.

В заключение Плевнелиев допълва, че се надява посланията му да бъдат чути.  “Сигурен съм, че както сега, така и занапред ще има по-съществени задачи, които ни предстои да решаваме заедно. Такъв беше и смисълът на моето обръщение”, казва той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!