Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Скръб и поезия след смъртта на Косъма от "Под прикритие"

Мая Младенова 13 февруари 2013 в 15:35 37149 4

Когато Александър Сано влезе в ролята на Косъма едва ли е подозирал, че смъртта му ще предизвика такива вълнения. СНИМКА: БНТ
Когато Александър Сано влезе в ролята на Косъма едва ли е подозирал, че смъртта му ще предизвика такива вълнения. СНИМКА: БНТ

Смъртта на Здравко-Косъма от "Под прикритие" хвърли феновете на сериала в искрена скръб.

Фейбук страницата на продукцията на БНТ за подземния живот у нас буквално се наводни от гневни коментари. Феновете не могат да повярват, че симпатичният персонаж на музикалния-продуцент-тире-сводник загина в излъчения в неделя епизод. За неследилите сериала - минути преди смъртта си Косъма свидетелства срещу шефа си и го уличи като поръчител на убийството на три непълнолетни момичета. Храбрата постъпка още повече героизира Здравко в очите на феновете.

Наскърбени от смъртта на любимия герой, девойки дори прописаха стихове за Косъма:. 

Страхливец или не
Здравко бе добро хлапе.
Нагазил здраво в л*йната намери си и той белята.
Без поколение за малко да остане, но нещо правилно поне направи.
Евала му за смелостта и хъса,
жалко само, че Косъма се скъса...

Стиховете са десетки, ето още няколко кратки откъса:

Иво, Иво, как можа да поръчаш Косъма?
Май и ти като горкия Джаро
сам накрая ще останеш?
Все на тебе някой ти виновен!
Все от Здравко беше недоволен!
Този твоя малък Крум
също чака го куршум!

....

На косъм този път не мина, не.
Умря, като проклето псе.
За жалост Шмекера дори
не успя от куршум да го спаси.

Драмата около смъртта на Здравко Киселов взела и друга посока, разказаха от екипа на предаването. В последните два дни актьорът Владимир Вишански (който играе главореза Крум, застрелял Здравко) не може да ходи спокойно по улиците. Хора го спирали по улиците и директно го нападали с "Изрод мръсен" , "Защо уби момчето бе" и т.н. Вишански се видял принуден да обяснява, че в действителност с Александър Сано (в ролята на Косъм) са приятели, тъкмо са пили заедно бира и т.н.

Популярността на сериала расте с всеки нов сезон и това е видно и от рейтинга му, и от хилядите коментари в интернет и роящите се фен-страници. Очаква се последният епизод, който ще бъде излъчен тази неделя, 17 февруари, да събере рекорден брой зрители пред екрана.

За момента няма официално потвърждение, че ще се снима четвърти сезон на сериала. Някои фенове са скептични, защото "всички главни герои умират" в третия. Вече се нароиха версии, че и Джаро, и Мартин ще загинат в неделя и според феновете, ако има 4-ти сезон, той ще е изсмукан. При повечето почитатели обаче фенщината надделява и те се кълнат, че биха гледали и 4-ти, и 5-и, и 6-и, и n-ти сезон.

Междувременно финалът на третия сезон бе засекретен като досието на тайния агент "Шмекер". От продукцията съобщиха, че едва 5-6 души знаят какво всъщност ще се случи на 17 февруари. По време на снимките актьорите заснели три версии на финала и самите те ще очакват с изненада какви ще я свършат в неделя. Целият екип ще гледа заедно епизода на голямо парти по случай успешния край на поредицата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!