СДС: Протестите да не спират, докато няма резултати

19 февруари 2013 в 17:37 2311 7

Енергетиката се нуждае от преструктуриране и разбиване на монополите, категорични са сините
Енергетиката се нуждае от преструктуриране и разбиване на монополите, категорични са сините

Хората да не престават да протестират, докато не видят реални резултати, призоваха от СДС.

Хубаво е Бойко Борисов да изпие своята чаша до дъно и да не абдикира, а да направи това, което е обещавал три и половина години. Премиерът носи лична отговорност за случващото се, защото създава впечатление, че той взема всички решения в държавата независимо кой къде назначава, заяви Иван Сотиров, секретар по енергийна политика на Съюза на демократичните сили.

Дали ще има предсрочни избори или не зависи от възможността на Борисов да реагира адекватно на случващото се на улицата, коментира Сотиров.

Според него, все още има някакъв шанс нещо да се свърши в тази държава, защото другите алтернативи, които се предлагат, са още по опасни. Предложението за експертни и програмни правителства не е решение на проблема, а е опит на компрометирани политици от прехода да се скрият за пореден път зад едно безотговорно правителство, категорични са сините.

Не можем да бъдем съучастници за връщане на БСП под формата на Отечествен фронт, каза Иван Сотиров.

Сините призоваха „незабавно да излезе на светло цялата истина за кражбите и престъпленията в енергетиката“.

Най-голямата отговорност на управлението е, че три години и половина говориха и обещаваха, че ще разкрият истината и ще потърсят отговорност за кражбите в енергетиката и не го направиха, като по този начин се явиха своеобразен продължител и носител на отговорността за това, което се случва през целия преход в тази сфера. Затова основните виновници, които трябва да бъдат в затвора, се опитват да яхат протестите и да бъдат алтернатива на настоящото управление, коментираха сините.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови