СДС: Протестите да не спират, докато няма резултати

Последна промяна на 19 февруари 2013 в 17:37 1808 7

Енергетиката се нуждае от преструктуриране и разбиване на монополите, категорични са сините
Енергетиката се нуждае от преструктуриране и разбиване на монополите, категорични са сините

Хората да не престават да протестират, докато не видят реални резултати, призоваха от СДС.

Хубаво е Бойко Борисов да изпие своята чаша до дъно и да не абдикира, а да направи това, което е обещавал три и половина години. Премиерът носи лична отговорност за случващото се, защото създава впечатление, че той взема всички решения в държавата независимо кой къде назначава, заяви Иван Сотиров, секретар по енергийна политика на Съюза на демократичните сили.

Дали ще има предсрочни избори или не зависи от възможността на Борисов да реагира адекватно на случващото се на улицата, коментира Сотиров.

Според него, все още има някакъв шанс нещо да се свърши в тази държава, защото другите алтернативи, които се предлагат, са още по опасни. Предложението за експертни и програмни правителства не е решение на проблема, а е опит на компрометирани политици от прехода да се скрият за пореден път зад едно безотговорно правителство, категорични са сините.

Не можем да бъдем съучастници за връщане на БСП под формата на Отечествен фронт, каза Иван Сотиров.

Сините призоваха „незабавно да излезе на светло цялата истина за кражбите и престъпленията в енергетиката“.

Най-голямата отговорност на управлението е, че три години и половина говориха и обещаваха, че ще разкрият истината и ще потърсят отговорност за кражбите в енергетиката и не го направиха, като по този начин се явиха своеобразен продължител и носител на отговорността за това, което се случва през целия преход в тази сфера. Затова основните виновници, които трябва да бъдат в затвора, се опитват да яхат протестите и да бъдат алтернатива на настоящото управление, коментираха сините.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.02 2013 в 01:08

Wattie, за протеста - ясно! И аз така го изживявам и определям. Правила, модел, обществен договор, каквото да добавим синонимно, наистина е тъй.
Но г-н Славов задава един дамоклев въпрос и аз се присъединявам към него, а също отвреме-навреме го пиша с други изречения под други теми тия няколко дни. И той е: по време на или след протестите, идват изборите. И на тях какво? За кого?
/А да оставим и, че изборният закон го има, а служебното правителство не е Парламент. Или мислиш, че ще плюнчим молим в тъмната стаичка и на бял лист ще пишем имена, които си измислим.../
Извини ме, емоцията е едно, има и реалност да я мислим.

19.02 2013 в 23:26

И на друго място го написах - протеста не е за тези или онези. Той не е тези да паднат, за да дойдат ето тея други. Протестът е за правила - ясни, точни, за всички. Така, че която и партия да се опитва да се намърдва в този протест - тя ще трябва да бъде срамно оплюта и унизена. Защото почти всички партии са солидарно отговорни за липсата на правила тук и сега!

19.02 2013 в 19:39

Wattie ще посочиш ли с кои ще сменим герберите? Ще те подкрепя с две ръце, ако е нещо различно от БСП, ДПС, Атака, РЗС, ВМРО, Зелените. Нямам нищо против последните (Зелените) просто нямат ресурса и възможностите да свършат нещо. За останалите мисля няма нужда да споменавам защо ги изключвам от класацията и наистина ако дойде някой от тях на валст ще стане страшно. Та посочи КОНКРЕТНО кой ще поставим на мястото на ГЕРБ?

19.02 2013 в 19:16

Нагъл стар апаратчик-предател!!!

19.02 2013 в 18:50

Ей много нагли тези ,които стоят наведени пред Тиквата....

19.02 2013 в 18:07

Абе я се скрийте , смешници! Вие ли дирижирате протестите?

19.02 2013 в 17:45

Другите нагли муцуни. Шмугльовци. Вашата Пеловска днес я набутахте да се представя за протестираща. Вие също се представяте за протестиращи. Но народът не е тъп - знае кои сте!