СДС: „Гражданска отговорност” да е за шофьора, не за колата

05 февруари 2013 в 15:55 2935 16

Само за ден синята партия е събрала над 5200 подписа  за свикване на референдум
Само за ден синята партия е събрала над 5200 подписа за свикване на референдум

Застраховката „Гражданска отговорност” да е за шофьора, а не за автомобила. Това предлага СДС като мярка срещу инцидентите на пътя, съобщи днес говорителят на синята партия Любен Петров.

Сините са подготвили пакет от мерки за предотвратяване на войната по пътищата, които ще бъдат обсъждани на кръгли маси.

От СДС предлагат също така да се търси отговорност на сервизите, издаващи удостоверение за преминат технически преглед, при произшествие, причинено от техническа неизправност на автомобила.

Сините настояват и за въвеждане на талон за проверка – задължителен за служителите на КАТ при проверка на пътя, както и за промяна в Закона за движение по пътищата, според която органите на КАТ да могат да глобяват нарушителите във всякакъв вид инфраструктури.

Сред мерките, лансирани от СДС, са и сертифициране на видеорекордери за доказателство, както пред КАТ, така и пред застрахователни компании, както и облекчение при застраховане на автомобили, оборудвани с видеорекордери.

Само за ден синята партия е събрала над 5200 подписа за свикване на референдум за пушенето на обществени места, съобщи шефът на инициативния комитет за организиране на допитването Любомир Ковачев.

Ковачев допълни, че до края на седмицата СДС ще има открие пунктове за събиране на подписи във всички областни градове.

Юлиуш Висожински

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!