Съдружник на Цецка Цачева брои бюлетините в Плевен

Последна промяна на 02 април 2013 в 16:56 8434 13

Цецка Цачева бие последния звънец на 41-то Народно събрание. Снимка: БГНЕС
Цецка Цачева бие последния звънец на 41-то Народно събрание. Снимка: БГНЕС

Най-близките хора на Цецка Цачева ще броят бюлетините в Плевенския многомандатен избирателен район, където бившата шефка на парламента води листата на ГЕРБ.

Председател на Районната избирателна комисия (РИК) е Румен Лилянов Цачев. Той е съдружник на Цецка Цачева в адвокатска кантора "Акцио консулт"

Освен това Румен Цачев е назначен за началник отдел "Правен" в Народното събрание след последните парламентарни избори през 2009 г., на които ГЕРБ взе властта, а Цачева поста на председател на парламента.

Кантората "Акцио консулт" стана печално известна покрай скандала с аферата "Дупетата", когато през  2010 г. бяха бяха открити рекордни количества изрезки от салами без документи за произход на плевенската фирма "Анона" ООД.

Тогава беше отстранен шефът на ветеринарно-медицинската служба в Плевен Емил Попов заради съмнения, че е прикривал нарушенията на фирмата. "Акцио консулт" пък обслужва ветеринарната служба правно от 2003 г. 

След като става депутат, Цачева прехвърля управлението на кантората на един от съдружниците си - Камелия Донкова.

Друг член на РИК-Плевен е Стефан Константинов Катев, който в 41-то Народно събрание беше съветник в отдел "Пленарни заседания".

Той пък беше забъркан в лобисткия скандал, при който за малко парламентът да разреши скрита реклама на марихуана.

Биография

Цецка Цачева Дангова е родена в с. Драгана, община Угърчин, област Ловеч.

На местните избори през 2007 г. са кандидатира за кмет на Плевен от ГЕРБ, но остана трета. Беше избрана за общински съветник от ГЕРБ.

Преди това 7 години работи като юрисконсулт в община Плевен на граждански договор, но напуска след шумен скандал с кмета Найден Зеленогорски.

Днес Цачева бе обявена за водач на листата на ГЕРБ в Плевен от шефа на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов.

"Цецка Цачева е направила много за развитието на Плевен и без конкуренция е избрана от местните структури", обясни Цветанов.

Съставът на Районната избирателна комисия в Плевенския многомандатен избирателен район, където Цецка Цачева води листата на ГЕРБ.

Председател на РИК е нейният съдружник и назначен от нея за шеф на отдел в парламента. Член е доведеният от нея за съветник в парламента чиновник, който се опита да прокара рекламата на марихуаната. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.04 2013 в 16:47

Наглостта е сред водещите характеристики на ГЕРБ - не си ли забелязал?

17.04 2013 в 15:08

а бе Герб доказаха, че ако не са престъпници, са милиционери!

13.04 2013 в 22:26

Е кой, ако не съдружникът ще брои бюлетините, когато тя води листа...тя тази работа се дава на близки и доверени хора !

07.04 2013 в 14:55

Точно тази личност преди 4 години, след избора за Председател на НС, се изтъпани и заяви:"Не се срамувам, че съм била член на БКП и партиен секретар, защото в Партията приемаха само стойностни хора!" С което изказване: 1) Определи нечленувалите в БКП като втора категория индивиди; 2) Демонстрира простащина и наглост, които доразви по време на мандата си;
3) За сетен път показа, че всъщност ГЕРБ са ретроградна и лумренизирана мимикрия на БКП-ДС (за справка виж биографиите на Борисов, Цветанов,Плевнелиев, Павлова и пр. сган..). Проста, нагла и полуобразована тя пак пълзи към властта...Към поклонниците на ГЕРБ:" За Бога-поне за този сътвор не гласувайте! По-добре Искра Фидосова, отколкото панйгеносе Цачева!"

03.04 2013 в 16:49

Класика в жанра - по приятелската са се настанявали. От тук идва и недосегаемостта на топ-групировките и олигарсите – ТИМ, Лукойл-Златев, Георги Гергов, Ганчев, братя Галеви и др., прикриване на определени незаконни дейности /случаи като Мишо Бирата, пристанище Росенец, Митниците и т.н./, нарастване на битовата и икономическата престъпност, безнаказаност на циганските банди по места, както и усещането за нарастнали несигурност и несправедливост у гражданите;

03.04 2013 в 05:41

Абе няма ли най-после да се приеме закон депутати да стават само лица с уточнена полова принадлежност?

02.04 2013 в 23:16

ТАЯ МЕ Е ГНУС ДА Я ГЛЕДАМ ДОРИ НА СНИМКА.ТЪЛПАТА ПРОСТ НАРОД ОТ ДЪРЖАВАТА ЩЕ ГЛАСУВАТ ОТНОВО ЗА НЕЯ.НЯМАТЕ ЛИ ДОСТОЙНСТВО БРЕ ХОРА,ЩО ЗА ЧОВЕЦИ СТЕ?

02.04 2013 в 21:29

Тетки-метки, Ръпони-пипони, такова е бъдещето! Да ви е честито! Ама нема да е за дълго ....

02.04 2013 в 20:29

Това си е чист конфликт на интереси!!!!!!!! Трябва да си много нагъл за да набутаха съдружници те си в избирателната комисия и то като рпедседател!!!! Кой тогава ще съблюдава за законността. Как да ее се съмнява човек!!!! Какви честни избори какви пет лева. А точно в Плевен стана скандала с фалшифициране на бюлетини в избирателната секция даже ги бяха записали с камера

02.04 2013 в 19:27

еми това ако не е подготовка за фалшификация не знам кое е.Дано народът прояви разум и гласува против тия калинки ГЕРБ, иначе трябва да чакаме още хора докарани до ръба на отчаянието.
 
X