Съдружник на Цецка Цачева брои бюлетините в Плевен

Нели Чолашка 02 април 2013 в 16:56 9949 13

Цецка Цачева бие последния звънец на 41-то Народно събрание. Снимка: БГНЕС
Цецка Цачева бие последния звънец на 41-то Народно събрание. Снимка: БГНЕС

Най-близките хора на Цецка Цачева ще броят бюлетините в Плевенския многомандатен избирателен район, където бившата шефка на парламента води листата на ГЕРБ.

Председател на Районната избирателна комисия (РИК) е Румен Лилянов Цачев. Той е съдружник на Цецка Цачева в адвокатска кантора "Акцио консулт"

Освен това Румен Цачев е назначен за началник отдел "Правен" в Народното събрание след последните парламентарни избори през 2009 г., на които ГЕРБ взе властта, а Цачева поста на председател на парламента.

Кантората "Акцио консулт" стана печално известна покрай скандала с аферата "Дупетата", когато през  2010 г. бяха бяха открити рекордни количества изрезки от салами без документи за произход на плевенската фирма "Анона" ООД.

Тогава беше отстранен шефът на ветеринарно-медицинската служба в Плевен Емил Попов заради съмнения, че е прикривал нарушенията на фирмата. "Акцио консулт" пък обслужва ветеринарната служба правно от 2003 г. 

След като става депутат, Цачева прехвърля управлението на кантората на един от съдружниците си - Камелия Донкова.

Друг член на РИК-Плевен е Стефан Константинов Катев, който в 41-то Народно събрание беше съветник в отдел "Пленарни заседания".

Той пък беше забъркан в лобисткия скандал, при който за малко парламентът да разреши скрита реклама на марихуана.

Биография

Цецка Цачева Дангова е родена в с. Драгана, община Угърчин, област Ловеч.

На местните избори през 2007 г. са кандидатира за кмет на Плевен от ГЕРБ, но остана трета. Беше избрана за общински съветник от ГЕРБ.

Преди това 7 години работи като юрисконсулт в община Плевен на граждански договор, но напуска след шумен скандал с кмета Найден Зеленогорски.

Днес Цачева бе обявена за водач на листата на ГЕРБ в Плевен от шефа на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов.

"Цецка Цачева е направила много за развитието на Плевен и без конкуренция е избрана от местните структури", обясни Цветанов.

Съставът на Районната избирателна комисия в Плевенския многомандатен избирателен район, където Цецка Цачева води листата на ГЕРБ.

Председател на РИК е нейният съдружник и назначен от нея за шеф на отдел в парламента. Член е доведеният от нея за съветник в парламента чиновник, който се опита да прокара рекламата на марихуаната. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!