„Движение БГ“ се жалва срещу приятелите на Цецка в Плевен

Елица Мартинова 04 април 2013 в 09:37 2618 3

Найден Зеленогорски, Снимка: БГНЕС
Найден Зеленогорски, Снимка: БГНЕС

„Движение България на гражданите“ е подала сигнал в Централната избирателна комисия и се е жалвала във Върховния административен съд (ВАС) срещу председателя на Районната избирателна комисия в Плевен Румен Цачев. Това съобщи за OFFNews водачът на партийните листи на Кунева в Плевен Найден Зеленогорски.

Причината е, че Румен Цачев оглавява едновременно Районната избирателна комисия и Общинската избирателна комисия в Плевен.

Според „Движение БГ“ е недопустимо един и същ човек да е председател на двете комисии. По думите на Найден Зеленогорски Върховният административен съд трябва да разгледа въпроса по бърза процедура и да излезе с решение в най-скоро време.

Както OFFNews писа преди дни, Румен Цачев е сред близките на председателя на 41-вото НС Цецка Цачева, която води листата на ГЕРБ в Плевен.

Цачев и Цачева са съдружници в адвокатска кантора „Акцио консулт“. След последните парламентарни избори Румен Цачев е назначен за началник на отдел „Правен“ в Народното събрание.

Сред членовете на Районната избирателна комисия в Плевен има и друг приближен на Цачева – Стефан Катев, който в 41-вото НС бе съветник в отдел „Пленарни заседания“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!