Съдия Марковска ще положи клетва след прокурорска проверка

Последна промяна на 08 ноември 2012 в 11:23 1656 3

Венета Марковска. Снимка: БГНЕС
Венета Марковска. Снимка: БГНЕС

Съдия Венета Марковска ще поиска от Прокуратурата да направи проверка на информацията в сигнала срещу нея.

При избирането ѝ за конституционен съдия в правната комисия в парламента беше получен сигнал, който поставя под съмнение репутацията ѝ. След избирането на Марковска от ДСБ съобщиха, че срещу нея има втори анонимен сигнал.

Изборът на Марковска беше причина за остра реакция от страна на Европейската комисия, която заплаши с извънреден междинен доклад за България по Механизма за сътрудничество и оценка.

С писмо до председателя на Конституционния съд, избраната за конституционен съдия Венета Марковска заявява, че ще поиска още днес от Прокуратурата проверка на информацията, изнесена в сигнала срещу нея. Марковска заявява, че ще положи клетва след резултат от проверката на изложената в доноса информация и след отпадане на съмненията в нейната репутация като човек и съдия.

През последните седмици, за съжаление, станах жертва на анонимен донос срещу мен, с който се опитаха и продължават да се опитват, да петнят името ми, което съм градила и запазила чисто през целия си 38-годишен професионален стаж. Тези опити излязоха извън предела на нашата държава. По този начин някои хора и политици целят злепоставянето на българската държава, парламент и Конституционен съд заради свои лични цели. Аз, като достоен гражданин и съдия, отдаден на една благородна професия в името на народа и държавата, вече 36 години, в този тежък за мен момент, ще продължа със същата всеотдайност да се противопоставям на всяко беззаконие и неправда и няма да позволя този случай да продължи да злепоставя както моето име, така и името на държавата и институциите в нея. Ще встъпя в длъжност и положа клетва след резултат от проверка на изложената в доноса информация и отпадане на съмненията в моята репутация като човек и съдия от компетентния държавен орган – Прокуратурата на Република България, който сигнал внасям още днес, се казва в писмото на Марковска.

Вчера с писмо до вътрешния министър тя поиска да бъде издирен соченият за автор на сигнала срещу нея Георги Тонев Колев. Марковска настоява да бъде уведомена и за адреса на Колев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.11 2012 в 19:29

Защо г-жа Марковска не се замисли, защо САМО СРЕЩУ НЕЯ има подобен донос ???

08.11 2012 в 17:24

Не съм предубеден и дори малко доверчив, но тази жена нещо не ми вдъхва доверие. Тази история с изгубената на гости у познати чанта, която непознатия за нея мъж взел от там за да и я предаде, нещо хич не ми вдъхва доверие. Ако нещата не са толкова важни, защо ЕС вдига толкова шум около нейната избиране ?! Явно, където има пушек има и огън. А прокурорската "проверка" е ясно как ще приключи. Ама голяма работа като стане конституционен съдия. То другаде сме за образец, та сме се загрижили за Конституционния съд! Бай Мезан

08.11 2012 в 12:11

Зубрачката - Кефи

Два пъти вече публично я уличават в лъжи, но тя иска "вестоносеца", че даже на комисия се направи(демек и Конституцията не знае)

Пък ВСС си трае, щото вече е казал: Да се лъже е Благоприлично : http://www.bivol.bg/vsstopola.html