Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

С "Ах, банана" Морфов поздрави чалгата от Народния театър

21 януари 2013 в 12:53 3077 5

Александър Морфов. Снимка: БГНЕС
Александър Морфов. Снимка: БГНЕС

Александър Морфов поздрави "Пайнер" и управляващите с чалга парчетата "Ах, банана" и "И ловец съм, и рибар съм" от голямата сцена на Народния театър "Иван Вазов", предаде БГНЕС.

Снощи след края на спектакъла "Животът е прекрасен" публиката дълго аплодира актьорите, а актрисата Светлана Янчева получи наградата на Обществото на независимите театрални критици.

Режисьорът Александър Морфов се качи на сцената и благодари на публиката в залата на екипа си, на Министерството на културата, на правителството, и на "нашия първи" министър-председател, които подкрепят развитието на културата. След настъпилото кратко недоумение, в залата проехтяха "Ах, банана" и "И ловец съм, и рибар съм". Решението на режисьора да покаже какъв "продукт" се финансира по европроекти бе посрещнато с аплодисменти от изправената на крака публика.

Преди дни, когато стана ясно за финансирането на попфолка, Морфов коментира, че : "Това е чудовищно. Не знам кой чудовищен мозък е родил подобно нещо. В идиотската ни държава това е културата, която можем да покажем на света. Някой ще вземе много пари от това, но по-ужасно и нищожно нещо не мога да си представя".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews