Ламбо повежда червените листи в Пловдив и Плевен

26 март 2013 в 15:32 1811 4

Стефан Данаилов.
Стефан Данаилов.

Актьорът Стефан Данаилов ще оглави листите на БСП в Пловдив и Плевен. 

Пред журналисти преди началото на днешния пленум на БСП Ламбо изрази готовност да поведе червените в два много тежки района. В Пловдив има голяма вероятност той да се изправи срещу Бойко Борисов, за когото стана ясно, че ще оглави две от най-дългите листи в страната. За такива се смятат листите в София, Варна, Бургас и Пловдив.

„Ще продължа да бъда в политиката на две много тежки места”, каза Данаилов. 

Аз съм дал своето съгласие за водач на листата в Пловдив, каза Стефан Данаилов и допълни: „Но имах разговор със Сергей Станишев и хора от Плевен, които ме помолиха да отида да помогна в Плевен”. Районите са много надалеч един от друг, каза Данаилов и подчерта, че е готов да води листите на БСП в Пловдив и Плевен. Ако бях отказал например Пловдив, заради Плевен, и вие ме питате – защо, защото Бойко Борисов е там ли; аз бях измислил отговора – „предпочитам да съм срещу жена и да имам контакти с жените, в лицето на Цачева”, пошегува се Стефан Данаилов.

Преди началото на пленума на червените неофициално станаха  ясни някои  от останалите водачи на листи. Лидерът на партията Сергей Станишев оглавява един от изборните райони на София, както и листата в Стара Загора.

Пламен Орешарски повежда листата във Варна, а водач в Бургас ще е Димчо Михалевски.

Михаил Миков повежда Видин, Валери Жаблянов - Сливен, Атанас Мерджанов е водач на листата в Ямбол.

Очаквано, Димитър Дъбов повежда червената листа в Шумен.

Без изненада Мая Манолова е водач в родния Кюстендил, Ангел Найденов в Перник, а Антон Кутев остава верен на Силистра.

Преди края на заседанието на Националния съвет стана ясно, че Румен Петков, който винаги е водил листата в Плевен, си е направил самоотвод.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови