Роми чистят мола, 3-метрова ламарина виси над тях (снимки)

Николаос Цитиридис 30 ноември 2012 в 11:46 2524 4

Снимка   Сергей Антонов
Снимка Сергей Антонов

С реална заплаха за живота десетки служители на почистващи фирми отстраняваха днес отломките от горелия вчера в София мол. Почистването на тротоара около сградата преминава под висящи от няколко метра ламарини над главите на чистачите. 

Служителите на почистващата фирма носеха единствено оранжевите елечета, но не и каски, които биха ги предпазили от падащи предмети. Без необходимите предпазни средства са и полицаите, които охраняват района. 

Чистачки коментираха пред OFFNews, че ги е страх от отломките, но им било разпоредено да отидат да чистят. Ръководителката на екипа потвърди недоволството от това, че на чистачите не са осигурени необходимите предпазни средства, но им е било наредено да почистят опасното място около сградата. 

Почистването се извършва без все още да е приключил огледът на пожара. Сутринта на мястото на инцидента все още нямаше нито един пожарникар. Така обезопасяването на сградата остана на заден план, като единствената грижа за сигурността беше тази на полицаите. 

Сигналът за пожара беше подаден в МВР в 19.25 ч. вчера. Осем противопожарни автомобила успяха да овладеят огъня и да ограничат разпространението му. 

Според очевидец, който живее в от блок в непосредствено съседство на Mall of Sofia, се е чул силен взрив. Не е ясно обаче дали взривът е началото на пожара или нещо е гръмнало, когато огънят вече е бушувал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!