Подлез и спирки при НДК затворени след нощен пожар в заведение (снимки)

Елица Мартинова 26 ноември 2012 в 07:39 8104 0

Пожар избухна в заведение в подлеза на НДК.. Снимка :  Сергей Антонов
Пожар избухна в заведение в подлеза на НДК.. Снимка : Сергей Антонов

Подлезът при "Моста на влюбените" до НДК е затворен, няма достъп и до спирки на градския транспорт заради пожар, избухнал тази нощ в заведение.

Нощното заведение се намира в подлеза. Служител видял пламъците и веднага се обадил на тел. 112. Сигналът е бил подаден в 3.23 ч. сутринта.

Хората в заведението са успели да излязат навреме. Няма жертви и ранени.

Пожарът вече е потушен. Има материални щети.

В момента на мястото дежури един пожарен автомобил.

Целия днешен ден подлезът ще остане затворен, докато следствената група не установи причините за пожара.

Полицейските екипи оглеждат кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "България", което може да затрудни движението в този участък.

Заради огледа няма да могат да се използват спирките на трамвай N6 и в двете посоки.

До 10.00 часа групата за оглед все още не беше дошла, а причините за пожара остават не известни. Подлезът беше частично отворен, като недостъпна остана само частта му около горялото заведение. Така подстъпите към трамвайните спирки и автобус № 94 останаха недостъпни. Пред OFFNews очевидци казаха, че заведението се казва Wake Up Sofia. Работещи от близките магазини не бяха допускани да стигнат до тях. Все още не е ясно дали пожарът е нанесъл щети на някои от тях. Очевидци на пожара не бяха открити, тъй като по това време всички обекта в района са били затворени.

От СДВР обясниха, че най-вероятната причина за пожара е избухнала газова бутилка. Пожарът е тръгнал от кухненското помещение на заведението. За момента няма данни за засегнати магазини. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови