Пожар в Mall of Sofia (снимки и видео)

OFFNews 29 ноември 2012 в 19:36 13049 6

Mall of Sofia гори. Снимка: Здравка Славова
Mall of Sofia гори. Снимка: Здравка Славова

Пожар горя в Mall of Sofia на столичния булевард "Ал. Стамболийски" 101. 

Пожарът е започнал от надписа IMAX на фасадата на МОЛ-а, съобщи директорът на "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

Причината е късо съединение, причинено от влагата. Няма пострадали, каза главен комисар Николов.

В сградата беше силно задимено, а хората излизаха на тълпи. На мястото пристигнаха и линейки. В центъра на София отвсякъде се чуваше вой на сирени, вероятно на линейки и пожарни коли, които пътуват към пожара.

Сигналът за пожара е подаден в МВР  в 19,25 ч . Осем противопожарни автомобила са изпратени на мястото на инцидента.

Според очевидец от блок в непосредствено съседство на МОЛ-а, се е чул силен взрив. Не е ясно обаче дали взривът е началото на пожара или нещо е гръмнало, когато огънят вече е бушувал.

Първото видео от пожара, изпратено ни от нашия читател Красимир Неделин:

Заради пожара в търговския център беше спряно движението по бул.” Стамболийски” и ул. "Опълченска".

Градският транспорт – тролеите и трамваите, не се движеха в района до погасяването на огъня, за да се улесни движението на пожарните автомобили. Гасенето на пожара продължи малко повече от час. 

Това не е първият пожар в Mall of Sofia. На Нова година (1 януари 2012 г.) се запали рекламно табло на фасадата на МОЛ-а, като огънят обхвана и част от изолацията. Имаше щети по фасадата на сградата, но нямаше пострадали, тъй като Mall of Sofia не беше отворен по време на инцидента.

OFFNews публикува първата снимка от пожара. Тя ни бе изпратена от нашия читател Иван Петров с уточнението, че кадърът е на негова приятелка. Две от снимките са на Здравка Славова.

Останалите са на фотографа на OFFNews Сергей Антонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови