Роднините на жертвите от атентата в Бургас идват в България

Нели Чолашка 27 август 2012 в 11:03 1436 0

Възпоменание в Софийската синагога за жертвите от атентата в Бургас. Снимка: БГНЕС
Възпоменание в Софийската синагога за жертвите от атентата в Бургас. Снимка: БГНЕС

Възпоменателна церемония в памет на жертвите на атентата на бургаското летище „Сарафово” от 18 юли ще се проведе утре - 28 август, в Централната Софийска синагога, съобщиха от организацията на евреите в България "Шалом".

Тя се организира от посолството на Израел, организация „Шалом” и Централния израелтянски духовен съвет. На церемонията ще присъстват близки на загиналите. Поканен е президентът Росен Плевнелиев, както и народни представители, министри и дипломатическите мисии.  

Роднините на петте израелски жертви на атентата са отпътували от Израел за България, за да участват във възпоменателните, съобщава израелското електронно издание ArutzSheva, цитирано от БТА.

Едната проява ще е в синагогата в София, а другата - в сряда в Бургас.

Близките на израелските жертви ще останат в България три дни. Визитата им включва срещи с президента и премиера на България, както и с министъра на транспорта.

При атентата на 18  юли загинаха 7 души и 33 бяха ранени. Българските служби все още не са излезли с версия за извършителя, който също загина и за организацията, която е поръчала взрива. 

Бомба, пренасяна от млад мъж, избухна в автобус с туристи от Израел. На място загинаха петима души, а други двама починаха в болница.

Трима тежко ранени израелски граждани бяха транспортирани в София и почти веднага в Израел. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews