Родната полиция... ни снима от храстите (Видео)

Юлиан Христов 24 април 2012 в 22:07 4043 2

Родната полиция... ни снима от храстите (Видео)

Видео, показващо как полицейска кола пресметливо се е паркирала в крайпътни храсти и снима минаващите автомобили, беше пуснато днес от потребител на форума на OFFRoad-Bulgaria.com. Участникът с ник borko_ruse решил да сложи камера на таблото на колата си и да снима всичко, което тя успее да улови. Един от основните проблеми, изтъкнати в клипчето от самия шофьор, е, че знаците от самото начало изглеждат, сякаш са поставяни от шизофреник – от лявата страна на пътя има знак за ограничение на скоростта до 50 км/ч, докато на същото място, но отдясно, има знак за максимална скорост 40 км/ч и забрана за изпреварване. Няколко метра след това е сложен знак, ограничаващ скоростта отново до 40 км/ч, но този път без отбелязване за забранено изпреварване, а придружен от знак за заледена настилка. В крайна сметка така и не става ясно къде свършва ограничението за 40 км/ч, въпреки че пътят вече е извън населеното място, както и какво въобще прави първият знак „50 км/ч“ там. В началото на втората минута от записа обаче камерата улавя патрулка, стабилно закотвила се в храстите и снимаща преминаващите автомобили на изхода на Русе в посока София. Във форума borko_ruse пита:

„А кажете сега: Имат ли право да се крият и да снимат или нямат?“

Няколко минути по-късно се включва потребителят с ник сто, който заявява:

„Дали имат право няма да коментирам, но там ограничението 40 никой не го спазва. Та ги поздравявам, ако са и глобили някой и друг хвърчащ по моста тираджия от южната ни съседка. Надявам се да го направят и на входа по съседния мост, не да дебнат из града за колани, светлини и gsm-и.“

Една минута след него пък Деян Давидов подкрепя наблюденията на borko_ruse, като дава друг, също днешен случай:

„Още един пример: Днеска около 13:00 ходих към Технополис, карам си с 60-65км/ч и в последният момент видях че има патрулка качена на тротоара но закрита от две дървета, така бяха спрели че хората не можеха да минават и снимат та снимат. Сега да видим след месец ще ми дойде ли пиКчър на колата.“

В самото клипче borko_ruse не само не се промъква тайничко покрай униформените, ами дори нарочно спира и ги пита дали са го снимали и защо. Отговорите не се чуват, но той запитва полицаите и каква е максималната разрешена скорост за участъка и къде е указано това.

OFFNews.bg ще следи темата отблизо, докато не стане ясно дали е редно патрулките да заемат подобни „позиции“ и дали на писалите в темата потребители са им пристигнали снимки за превишена скорост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!