Реформаторският блок: Облекчаването на забраната за пушене е лобистки ход

Вероника Шербанова 05 октомври 2013 в 11:57 3082 15

Сътресенията в Реформаторския блок продължават. Снимка: Сергей Антонов
Сътресенията в Реформаторския блок продължават. Снимка: Сергей Антонов

Идеята на БСП за отпадане на забраната за пушене на обществени места е лобистки ход. Това съобщиха от Реформаторския блок.

„Намерението на управляващите да върнат възможността за пушене на закрито е скандално връщане назад не просто по отношение на политиката по опазване на здравето и намаляване на тютюнопушенето – то демонстрира една последователна политика на отказ от спазване на европейските стандарти“, става ясно от позиция разпространена до медиите.

Облекчаването на забраната ще бъде в полза на собствениците на заведения и на търговците на цигари. С този ход се цели отклоняването на вниманието на обществото от по-важни теми като проблемите с бежанците, цифровизажията, скандалите в енергетиката, връщането на агентите на ДС на ръководни постове в Националната разузнавателна служба и служба „Военна полиция“, парламентарният фарс, с който правителството не може да се справи, убедени са от обединението.

Това правителство е опасно за вашето здраве, предупреждават от Реформаторския блок. Те настояват за пставка и незабавни предсрочни избори.

В четвъртък червеният депутат Спас Панчев обяви, че отпадането на забраната за пушене на обществени места ще се случи до края на годината.

През ноември ще бъдат приети промени в закона, а вече има и готови законопроекти за отпадането на пълната забрана, обясни Панчев, като допълни, че социалистите се надяват на подкрепа от страна на "Атака".  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!