Разследват теча на информация по "Кокаинови крале"

Юлиан Христов 30 май 2012 в 11:30 1934 0

Евелин Банев - Брендо Снимка: БГНЕС
Евелин Банев - Брендо Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура е образувала наказателно производство срещу неизвестен извършител по сигнала за теч на информация при проведената операция "Кокаинови крале".

При операцията бе разбита група, действала на територията на Италия, като ръководител мрежата от българска страна се сочи Евелин Банев-Брендо.

По данни на българските и италианските власти по разследването, което тече от 2007 година, е имало теч на информация, което е осуетило разбиването на бандата още през 2008 година. Според вътрешният министър Цветан Цветанов Брендо е разполагал с документ, описващ мерките, които властите са щели да предприемат срещу групата. Документът бил от съвещание, проведено между български, италиански и испански магистрати и бил на български език.

Снощи в прокуратурата от МВР са предоставили изисканите от прокуратурата материали, сред които е и откритият в автомобила на Банев документ.

За момента производството е срещу неизвестен извършител по текст 294 НК - за осуетяване на разследване и оказване на помощ за избягване на наказателно преследване. Наказанието по този текст е до пет години лишаване от свобода.

Възможно е да бъде изискана и съдебна поръчка до Италия, тъй като разследването срещу Банев е вървяло и там.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!