Призив на читател: Нека всички напишем писма до западните медии!

11 юли 2013 в 13:56 8637 31

Десетки хиляди българи протестират вече близо месец. Все още няма кой да ги чуе.
Десетки хиляди българи протестират вече близо месец. Все още няма кой да ги чуе.

Това писмо получихме на страницата ни във Фейсбук. Публикуваме го едно към едно.

Мили сънародници, нека всички да напишем писма до чуждестранните медии!

След почти месец протести, показна глухота и дебелокожие от страна на управляващите, е видно, че с добро няма да си идат.

Страхът им е очеваден, но инатът и манипулациите им - също. Умишлено омаловажават недоволството на хората - броя на протестиращите и характера на протестите; изявлението на посланиците на Германия и Франция беше неглижирано и... няма смисъл да се изрежда всичко това, което вече знаете.

Но преди да се стигне до агресия (защото и нашето търпение не е безгранично), трябва да опитаме всякакви други начини. Освен ежедневните протести, които вече са и целодневни, и предстоящата окупация на (не)народното събрание, си струва да опитаме и това:

Всеки, който има желание и възможност, да пише до чуждестранните медии - вопъл и зов за помощ за това, че никой не ни чува; че в 21-ви век в България няма демокрация; упражнява се натиск върху медиите да се съобразяват единствено с желанията на управляващите; манипулират се фактите за протестите; никой не зачита гласа на народа...

Нека им пишем, за да обърнат поглед към нашата България, да изпратят наблюдатели, които да са коректив на случващото се и да отразяват събитията, като документират всичко от неутрална позиция; да се ангажират дипломати от цял свят да окажат натиск върху нашето правителство и 42-то Народно събрание да подадат оставка, както е редно за всяка държава, съблюдаваща демократичните принципи, при тези обстоятелства.

Да напълним пощите им с писма, нека са хиляди - до всички чуждестранни телевизионни и печатни медии - на интернет сайтовете им, във Фейсбук страниците им... За да видят, че този парламент и това правителство не ни зачитат и не припознават демократичните ценности като свои. Ние не желаем никога вече да има диктатура, мафиотски структури и комунистическо-партизански похвати. Нека чуят нашия крясък и протест.

Не е нужно да мислите сложни текстове, направете го простичко, от човешка гледна точка - да усетят емоцията и бунта, за да разберат, че ножът на управляващите е опрял до кокала.

Ако идеята ви харесва, копирайте това или напишете призив със свои думи и разпространявайте.

Ако не искат да ни чуят в нашата страна, нека поне ни чуят навън!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!