Призив на читател: Нека всички напишем писма до западните медии!

Последна промяна на 11 юли 2013 в 13:56 7704 31

Десетки хиляди българи протестират вече близо месец. Все още няма кой да ги чуе.
Десетки хиляди българи протестират вече близо месец. Все още няма кой да ги чуе.

Това писмо получихме на страницата ни във Фейсбук. Публикуваме го едно към едно.

Мили сънародници, нека всички да напишем писма до чуждестранните медии!

След почти месец протести, показна глухота и дебелокожие от страна на управляващите, е видно, че с добро няма да си идат.

Страхът им е очеваден, но инатът и манипулациите им - също. Умишлено омаловажават недоволството на хората - броя на протестиращите и характера на протестите; изявлението на посланиците на Германия и Франция беше неглижирано и... няма смисъл да се изрежда всичко това, което вече знаете.

Но преди да се стигне до агресия (защото и нашето търпение не е безгранично), трябва да опитаме всякакви други начини. Освен ежедневните протести, които вече са и целодневни, и предстоящата окупация на (не)народното събрание, си струва да опитаме и това:

Всеки, който има желание и възможност, да пише до чуждестранните медии - вопъл и зов за помощ за това, че никой не ни чува; че в 21-ви век в България няма демокрация; упражнява се натиск върху медиите да се съобразяват единствено с желанията на управляващите; манипулират се фактите за протестите; никой не зачита гласа на народа...

Нека им пишем, за да обърнат поглед към нашата България, да изпратят наблюдатели, които да са коректив на случващото се и да отразяват събитията, като документират всичко от неутрална позиция; да се ангажират дипломати от цял свят да окажат натиск върху нашето правителство и 42-то Народно събрание да подадат оставка, както е редно за всяка държава, съблюдаваща демократичните принципи, при тези обстоятелства.

Да напълним пощите им с писма, нека са хиляди - до всички чуждестранни телевизионни и печатни медии - на интернет сайтовете им, във Фейсбук страниците им... За да видят, че този парламент и това правителство не ни зачитат и не припознават демократичните ценности като свои. Ние не желаем никога вече да има диктатура, мафиотски структури и комунистическо-партизански похвати. Нека чуят нашия крясък и протест.

Не е нужно да мислите сложни текстове, направете го простичко, от човешка гледна точка - да усетят емоцията и бунта, за да разберат, че ножът на управляващите е опрял до кокала.

Ако идеята ви харесва, копирайте това или напишете призив със свои думи и разпространявайте.

Ако не искат да ни чуят в нашата страна, нека поне ни чуят навън!

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.07 2013 в 19:28

ПОДКРЕПЯМ С ДВЕ РЪЦЕ ,ПОДКРЕПЯМ ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИ И ЦЯЛОТО МИ СЕМЕЙСТВО СЪЩО ,ЖИВЕЯ НА МОРЕТО И НЯМА КАК ФИЗИЧЕСКИ ДА СМЕ НА ПРОТЕСТА ,НО ЗНАЙТЕ ЧЕ СМЕ ГОТОВИ В ЕКСТРЕМ ДА ДОЙДЕМ ДО СОФИЯ ,САМО 3 ЧАСА Е ПО МАГИСТРАЛАТА НА БОЙКО !СЪРЦАТА НИ СА С ВАС !

13.07 2013 в 16:41

Наивно е, да очакваме помощ по този начин. На запад сиренето е с пари. Ще кажат: Какво сте се развикали бе, като не можете да се оправите сами, тънете в мизерия. Малко ли глад има по света, та точно на нас да посветят време и пари и да се заровят в нашите проблеми. Този призив е да чакаме помощ, както сме чакали дядо Иван да дойде от Русия по Вазово време. Но и братушките са дошли от други подбуди, а не заради черните ни очи. Безкористно никой няма да си мръдне пръста за нас. Само в приказките се случва бедните, добрите, слабите да получат помощ от вън. Вие вярвате ли във вълшебни приказки, духове и феи, а?

12.07 2013 в 13:41

Това не е добра идея , така унищожиха доста от архива. Лустрация максимална преди това....

12.07 2013 в 13:06

Ако нищо не се промени, може да си сигурен/а , че тези, които сега са навън ще излязат и извън границите. Само, че какво ще стане с България?! - Червени бабички, и то довреме, цигани и малоумници като вас, които подкрепят разграбването на родината за 30 сребърника!!!

12.07 2013 в 13:00

То хубаво, ама като се мотаят и не вършат работа... Докога ще ги чакаме?

12.07 2013 в 12:22

Ми не излизайте. Ама като ви дойдат пак високите сметки да не се оплаквате! Че колкото повече се оплаквате при това управление толкова повече ще ви растат сметките.
Все повече се убеждавам, че основния проблем в България не е олигархията, монополите, мафията, а простотията и тъпотата на основната маса българи.

12.07 2013 в 12:20

Нима сегашния избирателен закон пречи да се изринат от властта бандитите от парламентарно представените партии АКО ИМА ДОСТАТЪЧНО МНОГО ХОРА, КОИТО ИСКАТ ДА ГО НАПРАВЯТ И ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТОВА?

Ако няма достатъчно много хора, които искат това какъвто и избирателен закон да има - полза никаква. Затова вместо да се пишат писма излезте и гласувайте. Но ако тази промяна се иска от недостатъчно голяма част от избирателите - какво правим?... ;) нищо не може да се направи.

Основният въпрос сега е КОЛКО българи искат промяна и КАКВА промяна. Ако промяната се иска от 100-200-500 хил. души, а останалите 3 млн. избиратели не я искат както и да се променя изборния кодекс нищо няма да се промени реално.

Ако основната маса хора гласува срещу червените бандити - и при сегашния избирателен кодекс са аут. Разбира се, винаги ще има изкуфели пенсионери и тъпи селяни, които гласуват за БСП, но ако основната част от другите хора гласуват против комунягите и техните издънки нещата стават.

Но искат ли го основната маса хора в България, това е въпроса.

12.07 2013 в 11:51

Вие нормални ли сте? Едно правителство да се поддаде на натиск от около 20 000 души? Нещо много на сериозно почнахте да се вземате дами и господа "креативни". Да не се окаже, че половината сте в сивата икономика и не плащате реалните данъци и осигуровки? А ако излезем ние около 150 000 граждани на столицата, подложени всекидневно на вашия шум и тероризъм? Не можем да се наспим, не можем да дишаме от това че креативно ни пикаете под прозорците, не можем да отидем нормално на работа заради вас и пак заради вас, креативните, не можем и да се приберем? А ако излезем ще изметем града с вас и от вас! Ако това ви е креативността, по-добре си хващайте багажа и се омитайте от държавата. България няма и няма да има нужда от такива "креативни" кат вас. Вие сте срам!

12.07 2013 в 10:04

Кога някои кратуни ще разберат, че западни и източни медии или каквото и да бъде, не се интересуват от това, което става в България. И защото най-много това интересува нас, които живеем тука, затова не трябва писане, а трябва масови протести до дупка. Ако трябва ще се повтори ситуацията със запаления Паритен дом и Нардонот събрание, за да разбере целият свят, че комунистите са опасни за управлението на България. Но докато се стигне дотам, най-добре да излязат един милион протестиращи в София и още два в страната и да визим кой кого.

12.07 2013 в 09:39

Ти, султане, дявол турски, на проклетия дявол брат и другар, и на самия Луцифер секретар. Какъв по дяволите рицар си ти, като не можеш с гол гъз таралеж да смачкаш? Дяволът сере, а твоята войска яде. Няма да успееш, кучи сине, синовете християнски под себе си да имаш, от твоята войска не се боим, по земя и вода ние с тебе ще се бием, да ти ебем майката.
Вавилонски готвач, Македонски водонос, Ерусалимски пивовар, Александрийски дерач, на Великия и Малкия Египет свинар, Арменска свиня, Подолски злодей, Татарски колчан, Каменецки палач, на целия горен и долен свят шут, а за нашия Бог - глупак, на самата аспида внук, а на нашия хуй - кука. Свинска мутра, конски гъз, месарско псе, непокръстена тиква, да ти ебем мамата.
Ето така ти отговарят запорожките казаци, нищожество! Не си годен дори на християните свинете да пасеш! Датата не знаем, защото календар нямаме, месецът е в небето, годината е в книгата, а денят у нас е като при вас, за което цуни по задника нас!
Подписали : Кошевия атаман Иван Сирко с цялата запорожска войска.


Оригинален вариант
Відповідь Запорожців Магомету IV-му
Запорізькі козаки турецькому султану!
Ти — шайтан турецький чорт, проклятого чорта брат і товариш і самого Люципера секретар! Який ти в чорта лицар коли голою сракою їжака не вб’єш? Чорт висирає а твоє військо пожирає. Не будеш ти, сукин ти сину, синів християнських під собою мати, твого війска ми не боїмося, землею і водою будем битися з тобою, распройоб твою мать.
Вавілонський ти кухар, Македонський колесник, Ієрусалимський броварник, Олександрійський козолуп, Великого й Малого Єгипта свинар, Подолянська злодіюка, Татарський сагайдак, Каменецький кат, і всього світу і підсвіту блазень, а нашого Бога дурень, самого гаспида онук і нашого хуя крюк. Свиняча морда, кобиляча срака, різницька собака, нехрещений лоб, мать твою вйоб!
Отак тобі козаки відказали плюгавче! Невгоден єсі матері вірних християн! Числа не знаєм бо календаря не маєм, місяць в небі, рік у книзі, а день такий у нас як і у вас, поцілуй за те у сраку нас!..
Підписали: Кошовий отаман Іван Сірко зо всім кошом запорізьким