Правителството назначи областни управители на Русе, Шумен и Монтана

Вероника Шербанова 03 юли 2013 в 15:14 2275 2

Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС

Правителството назначи още трима областни управители – на Русе, Шумен и Монтана.

Начело на областната администрация в Русе е назначен Венцислав Калчев. Той е роден през 1955 г. Инженер е от РУ „Ангел Кънчев”. Трудовия си стаж започва в Завода за печатни платки в Русе. От 1993 г. преминава на работа в „Дунав прес”, където се издига до член на УС на дружеството. Бил е член на Борда на директорите на „Топлофикация – Русе” ЕАД, а от 2011 г. е изпълнителен директор на Агенцията за устойчиво развитие на Русе и региона. В момента е втори мандат общински съветник в ОбС – Русе.

За областен управител на Шумен е назначен Венцислав Венков. Той е роден през 1857 г. Завършил е българска филология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Венков е дългогодишен кореспондент на централни вестници.

Областен управител на Монтана пък става Анатолий Младенов. Той е роден през 1961 г. Завършил е ВНВУ „Васил Левски” и има магистърски степени по социология и педагогика от СУ „Св. Климент Охридски”. Заемал е различни длъжности като офицер в Българската армия, бил е социолог във ВА „Г. С. Раковски” и в Центъра за социологически изследвания към МО. Работил е в Служба „Сигурност – ВП и ВКР” и в ДАНС. През 2011 г. е избран за общински съветник в ОбС – Монтана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!