Правят пълна ревизия на делата на съдия Тодорова

Юлиан Христов 27 юли 2012 в 12:30 1472 0

Съд. Снимка: БГНЕС/архив
Съд. Снимка: БГНЕС/архив

Пълна ревизия на делата на уволнената съдия Мирослава Тодорова е разпоредила председателката на Софийски градски съд (СГС) Владимира Янева. 

Разпореждането е да се извърши пълен опис на делата, които са били разпределени на съдия Тодорова, като периодът на опис ще обхване времето от встъпването на съдия Тодорова на работа в СГС до връчването на решението на ВСС за налагането на дисциплинарно наказание.

Завеждащите наказателно, досъдебно и секретно деловодство ще установяват съответствието между делата, намиращи се в съдия Тодорова и тези, които ѝ се водят на доклад по описните книги, съобщиха от пресцентъра на съда. След това делата ще бъдат докладвани на председателя на Наказателно отделение. Ще бъдат предприети и действия за разглеждането и преразпределението им в СГС, уточняват от съда.

Вчера съдът окончателно се произнесе по предварителното изпълнение на решението за уволнение на съдия Тодорова. Това означава, че тя е отстранена от длъжност и няма да може да довърши започнатите от нея дела. Преди гледането на делото от петчленен състав на Върховния административен съд, група журналисти изпратиха писмо до председателя на съда Георги Колев, в което настояваха за прозрачно разпределение на делото. Съмненията им бяха породени от факта, че с делото не Тодорова се занимаваше състав, който не е компетентен да се произнася по решения на ВСС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!