Плевнелиев: Компроматите преди изборите няма да подменят дневния ред

07 май 2013 в 12:11 657 0

Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС

Каквито и компромати да залеят последните дни на предизборната кампания, няма да се промени важният за хората дневен ред.

Това каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев.  

„Хората са мъдри и техният дневен ред е различен. Така, както хората показаха по време на протестите в много градове, че имат мнение, и че са готови да наложат нов дневен ред на политиците, нека да го покажат сега. Пожелавам си гражданска активност”, заяви държавният глава.

Сега отправям един апел към българските граждани, а именно: „Моля, гласувайте! Гласувайте по съвет, гласувайте за когото решите, но моля гласувайте. 

В петък, преди деня за размисъл, президентът ще направи обръщение към нацията. 

"Българският избирател ще накаже тези, които прибягват към компромати", коментира днес премиерът Марин Райков на пресконференция след заседание на Министерски съвет. 

На полето на компроматите не могат да бъдат спечелени българските избиратели, каза Райков. "Българинът вече е достатъчно зрял и той знае много добре, че потенциал да решават проблемите на страната имат тези политически сили, които излизат с градивна, ясна програма, а не тези, които обясняват, че другите опции са неприемливи. Има тенденция да се прибягва към компромати, да се използва черен пиар. Тя няма да доведе до дивиденти на тези, които прибягват към това", каза Марин Райков.

Той отказа да коментира изявлението на Михаил Константинов от сутринта, в което той призна, че има недостатък във формулата за изчисляването на мандатите и при определени параметри тя не работи.

"Вярвам че нещата ще бъдат направени по един ясен начин, както е било и предходни години", уточни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови