Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Племенникът на Кирил Рашков с обвинение за лихварство

Юлиан Христов 09 февруари 2012 в 14:12 1362 0

Съд. Снимка: БГНЕС/архив
Съд. Снимка: БГНЕС/архив

Прокуратурата повдигна обвинение на племенника на Кирил Рашков - Георги Илиев, за незаконна лихварска дейност.

50-годишният Илиев бе задържан и е обвинен по чл. 252 за извършване незаконно банкови дейности по занятие без надлежно разрешително.

При претърсвания в дома му са открити тефтери с имена на длъжници, както и записни заповеди. Разпитани са много свидетели пред съдия. Полицията е действала по сигнал, той е бил следен. Георги Илиев е давал незаконни заеми на хора от съседните на село Катуница села и на хора от Пловдив.

Разпитани са много свидетели пред съдия, а полицията е следила Илиев. Според показанията той е давал незаконни заеми на хора от съседните на село Катуница села и на хора от Пловдив.

По това обвинения Илиев може да получи наказание от три до пет години и да се раздели с 1/2 от имуществото си. Мярката му на задържане ще бъде удължена на 72 часа, каза прокурор Гаврилов.

Срещу Георги Илиев има образувано и досъдебно производство за кражба на ток. Делото е заведено в Районна прокуратура в Асеновград.

На 23 януари тази година Кирил Рашков беше осъден на 3.5 години затвор по обвинение за отправяне на заплаха за убийство. Оплакването е подадено от Веселин Христев и Иванка Петрова в деня, който завърши със смъртта на 19-годишния Ангел Петров от Катуница.

Внукът на Рашсов пък получи 3 години по същото обвинение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews