Педофил набирал жертви по "Скайп"

27 септември 2012 в 17:51 1741 0

Операция на ГДБОП. Снимка: БГНЕС, архив
Операция на ГДБОП. Снимка: БГНЕС, архив

Полицията в София задържа 23-годишен мъж, който създавал контакти с малолетни момичета чрез "Скайп".

Сигнал срещу него подали родителите на 12-годишно момиче, според които детето им станало жертва на извратен педофил, от което е получило тежки психически травми.

Спецполицаите от звеното за компютърни престъпления при ГДБОП изяснили, че  първоначалните си контакти с малките деца педофилът осъществявал чрез онлайн връзка през "Скайп". Той постепенно създавал близък и доверителен контакт с момичетата, като използвал умели манипулативни подходи. След като спечелел доверието им, мъжът карал момичетата да изпълняват сексуалните му фантазии пред постоянно вкючена камера. Кадрите той използвал за създаването на порнографски материали с участие на малките момичета. С тези записи той  започвал да изнудва жертвите си, за да му намират приятелки, които също да задоволяват педофилските му желания.

При обиска в дома на педофила полицаите са открили и конфискували компютър, уеб-камера и флаш-памети. Мъжът е  задържан за срок от 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство за създаването и разпространението на материали, показващи изключително жестока сексуална експлоатация на деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!