Първата среща на депутатите от 42-то Народно събрание (снимки)

Последна промяна на 21 май 2013 в 15:46 5947 3

42-ро Народно събрание. Учат Бойко Борисов как се гласува. Снимка: БГНЕС
42-ро Народно събрание. Учат Бойко Борисов как се гласува. Снимка: БГНЕС

За първото тържествено заседание на 42-то Народно събрание дойдоха всички избрани за депутати (без двама, които се отказват от депутатстването). Едва ли втори път ще се съберат в толкова пълен състав.

От депутатското място се отказаха двама от БСП - Илияна Йотова, която избра да остане евродепутат и Румен Стоянов, който остава кмет на Калофер.

Не всички обаче се регистрираха с временните си карти - двайсетина депутати от "Атака" пропуснаха да го направят.

Това беше и основната критика на ГЕРБ срещу атакистите. "Не може да се закълнеш, а да не си се регистрирал", коментира бившият председател на групата на ГЕРБ Красимир Велчев. Не зная дали това е законно, но не е морално, допълни той.

Хората на Бойко Борисов обвиниха "Атака" в режисирани действия в полза на БСП и ДПС. 

"Уговорката между трите партии е да не се регистрира „Атака”, за да може да им стигнат гласовете на БСП и ДПС да изберат председател на парламента", обяви Борисов след избора на Михаил Миков (БСП) за председател на парламента с гласовете на БСП и ДПС.

Самият Борисов е за първи път депутат и за първи път седна на депутатстката скамейка. Бойко Борисов се движеше из кулоарите на парламента с 2-3 момчета от НСО, което също е безпрецедентно за редови депутат. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов влезе в 10 без 10 в пленарната зала заедно с група депутати от ГЕРБ. Бившата председателка на Народното събрание Цецка Цачева му показа как се гласува с депутатската карта.

На въпрос дали ще идва редовно на работа той отговори: "Аз винаги съм ходел редовно на работа за разлика от Ахмед Доган".

Борисов беше сред малкото депутати от ГЕРБ, които останаха почти до края на днешното пленарно заседание. По-голяма част от групата напусна залата малко преди 12 ч., след като беше избран за председател Миков, а Цветан Цветанов обяви, че при това положение ГЕРБ няма да предложи зам.-председател.

Отново с гласовете на БСП и ДПС за зам.-председатели бяха избрани Мая Манолова от БСП и Христо Бисеров от ДПС.

"Атака" начело с революционно настроения си лидер Волен Сидеров напусна сградата на парламента след избора на председател на парламента, в който те уж не участваха. 

Сидеров отказа да отговаря на журналистически въпроси и дори отправи заплахи към медиите: "Махайте се, че ще стане лошо", след което се сби с журналист от "Скат" на излизане от парламента.

Така и не се състоя обявената предварително обща снимка на новите народни избраници пред парадния вход на парламента, на който пише "Съединението прави силата". Пред този вход се бяха събрали неколцина протестиращи.

Малко преди края на заседанието депутати започнаха да се редят на опашка в кафенето към пресцентъра, за да ги снимат за новите депутатски карти и за сайта на парламента.

След края на заседанието опашката стана прекалено дълга и някой от тях се отказаха с думите: "И утре е ден".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.05 2013 в 10:16

Ако позволите, една препоръка към вашият web site.
Не е много приятно, когато се разглеждат снимките, които Вие публикувате, да се отваря нов прозорец/раздел, в който е публикувана снимката, и ако иска потребителя да я виде в по-голяма разделителна способност, да му се отваря трети прозорец/раздел.
Досадно е, поне на мен ми е досадно.
Все пак HTML програмирането се е развило през последните 10-15 години, и предлага и по-удобни начини на потребителя за навигация/визуализация на съдържанието.
Иначе, като статии/мнения/публикации - сте една от актуланите интернет медии. Поздравления!

21.05 2013 в 18:39

Отново си личи колко смотани журналисти сте всичките в нашите мили алтернативни медии. Сбил се бил, просто искаше от журналист на най-тъпата телевизия - СКАТ да се извини за думите си.

Второ - словосъчетания от рода "в който те уж не участваха" ми напомнят на Бойковите шикалкавения, които определено не са за писанията на една "медия", която нали трябва да е до някаква степен неутрална. Всъщност ако се направи анализ на писанията ви, а аз доста често се замислям за тези неща, ще се види че вървите по трендовете и цялата ви май конспирации е да припечелите малко пари на гърба на сензацията. Май ще спра да ви чета, защото работата започна да ми намирисва в повече.

21.05 2013 в 17:17

Абе Волен не се е сбил с "журналист", имаш само пререкание, викане и бутане, абсолютно никакъв бой - всичко е заснето от начало до край, който иска може сам да го гледа и да се убеди - свадата стана по повод обидите на ТВ Скат към избирателите на Атака, за това върви подписка, която ще бъде внесена в прокуратурата...