Парите за нова зала на НС щели да отидат за деца пенсионери

Нели Чолашка 24 октомври 2013 в 17:28 1417 0

Михаил Миков, Снимка: БГНЕС
Михаил Миков, Снимка: БГНЕС

Заделените в сметка на БНБ  10 млн. лв. за изграждането на нова пленарна зала на парламента да отидат за деца и пенсионери, предложи председателят на Народното събрание Михаил Миков в парламентарната бюджетна комисия при гласуването на бюджета на парламента за 2014 г.

Миков е категоричен, че за следващата година не трябва да се заделят пари за нова зала, която ще струва около 27 млн. лв. (вариантите са два - да се преустрои зала "Георги Кирков" в бившия партиен дом или зала "Света София" в централната сграда на Народното събрание).

Владислав Горанов и Менда Стоянова от ГЕРБ обаче настояваха да се помисли и за новата зала. В нито един бюджет следващите години няма да се намерят пари, аргументира се Стоянова.

Михаил Миков обяви още, че бюджетът на Народното събрание може да се свие с до 1 млн. лв., за да е солидарен парламента със съкращенията в другите ведомства.

Икономиите щели да дойдат от закриването на НЦИОМ и от спестени разходи от хартия и ненужна администрация.

Дали ще се намали бюджетът на Народното събрание и дали 10-те млн. лв. в БНБ ще отидат за пенсионери и деца в крайна сметка ще решат депутатите в пленарна зала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!