Палестинец влиза в депутатска листа от 25 МИР

Юлиан Христов 16 април 2013 в 15:14 3187 0

Избори. Снимка: БГНЕС
Избори. Снимка: БГНЕС

Палестинец влиза в надпреварата на парламентарните избори на 12 май.

26-годишният Камал Дугмуш ще представлява "Средна европейска класа", съобщиха за OFFNews от партията. 

Каузата на Камал е да защитава палестинските каузи в Европа. Той вече е провел срещи с българската общественост и палестинските и арабски общности в страната.

Дугмуш е роден в България и има българско гражданство. Баща му е палестинец - Ибрахим Догмуш, а майка му - българка. Камал живее в България, като за последно е бил в Ивицата Газа през ноември. Той е завършил 18 СОУ "Уилям Гладстон" в София. В момента учи право в Софийския университет "Св. Климент Охридски". 

Бащата на Камал е доктор, а от няколко години развива бизнес в страната, като помага и на български бизнесмени да работят в Близкия Изток. "Аз съм тук от 33 години. Виждате, че напоследък много млади хора бягат от България. Освен Камал имам още три деца, като той е най-големият. Опасяваме се, че ще напуснат България, както правят много млади българи. Затова е хубаво тези млади хора да поемат пътя. В България 23 години се видя, че има една група от хора, която идва на власт и краде колкото може, изнудва колкото може", коментира пред OFFNews бащата Ибрахим.  

Камал е втори в листата на Средна европейска класа в 25 МИР, след Петър Якимов. От партията обясниха за OFFNews, че в листите им това не е единствения подобен случай. Техни кандидати са и представители на ромската, арменската и турската общност в България. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови