Орешарски назначи зам.-министър въпреки волята му

02 юли 2013 в 19:41 7818 23

Министерство на правосъдието
Министерство на правосъдието

Пореден кадрови гаф сътвори правителството на Пламен Орешарски. Днес близо час, след катоправителствената пресслужба обяви, че премиерът е назначил двама зам.-правосъдни министри, Иван Йорданов и Илия Ангелов, единият от тях – Йорданов, обяви пред „Медиапул“, че не е давал съгласие за поста.

"Имаше неофициално запитване, което съм отклонил. Не съм давал съгласие", заяви по телефона Иван Йорданов, управляващ българското консулство във Франкфурт.

Дипломатът изрази изненада, че името му се е появило и на сайта на Министерския съвет (МС) като и посочи, че не е била проведена необходимата административна процедура по отзоваването му като консул. Той изрично повтори, че не е приел поста.

От пресслужбата на кабинета не успяха да дадат резонно обяснение как се е стигнало до нелепото назначение и казаха, че ще „направят справка“."Обсъждани са няколко варианта", бе коментарът на говорителят на Орешарски Ани Димитрова.

От ръководството на БСП коментираха пред „Медиапул“ че в разговорите с Йорданов, в които той бил активната страна, той не само бил приел, но направил това „екзалтирано“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews