Общинарят Ивайло Бояджиев посъветвал протестиращия да гладува (видео)

OFFNews 23 март 2013 в 12:29 3513 11

Миналата седмица блокадата на Община Варна бе на входа на сгратата. СНИМКА: БГНЕС
Миналата седмица блокадата на Община Варна бе на входа на сгратата. СНИМКА: БГНЕС

Варненският общински съветник д-р Ивайло Бояджиев е човекът, посъветвал обявилия гладна стачка протестиращ Младен Живков да гладува, защото имал нужда да отслабне.

Самият Живков уточни днес името му, след като вчера присъствали на заседанието в общината, заявиха, че репликата била отправена от  Георги Венин, началник отдел в община Варна.

40-годишният Живков, който от снощи е в гладна стачка, днес заяви, че се чувства добре и че не се притеснява за здравето си, защото "нали докторът ме посъветва да гладувам".

Той разказа, че прекарал нощта нормално и че много хора са идвали да му носят топъл чай и да го питат как е. Дори полицейска патрулна кола няколко пъти минала край палатката му, а полицаите го питали дали е добре и му предложили да се стопли в колата (температурите през нощта паднаха до минусови).

Младен разказа още, че досега няколко души му предложили да гладуват с него щафетно, но засега той няма последователи в стачката си.

Днес палатковият лагер във Варна се разраства. На мястото има повече от 20 души, част от които разпъват палатки. Очаква се броят на лагеруващите да се увеличава.

Варненци ще протестират и като почистват площите около сградата на общината, снабдени с чували и ръкавици. Те обясняват, че правят този протест като символ на това да бъдат изчистени боклуците от властта. В момента представители на двата лагера, на които се раздели протестът, почистват заедно. Едните искат оставката на общинарите, а другите - граждански контрол върху работата им.

Първоначално те имаха намерение да струпат чувалите пред общината, но в последствие се отказаха, за да не се обезсмисли почистването. Спря ги и фактът, че пред общината е и грамадата, натрупана след смъртта на Пламен Горанов.

Очаква се акцията по почистването да се пренесе в Морската градина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews