Общинарят Ивайло Бояджиев посъветвал протестиращия да гладува (видео)

OFFNews Последна промяна на 23 март 2013 в 12:29 2944 11

Миналата седмица блокадата на Община Варна бе на входа на сгратата. СНИМКА: БГНЕС
Миналата седмица блокадата на Община Варна бе на входа на сгратата. СНИМКА: БГНЕС

Варненският общински съветник д-р Ивайло Бояджиев е човекът, посъветвал обявилия гладна стачка протестиращ Младен Живков да гладува, защото имал нужда да отслабне.

Самият Живков уточни днес името му, след като вчера присъствали на заседанието в общината, заявиха, че репликата била отправена от  Георги Венин, началник отдел в община Варна.

40-годишният Живков, който от снощи е в гладна стачка, днес заяви, че се чувства добре и че не се притеснява за здравето си, защото "нали докторът ме посъветва да гладувам".

Той разказа, че прекарал нощта нормално и че много хора са идвали да му носят топъл чай и да го питат как е. Дори полицейска патрулна кола няколко пъти минала край палатката му, а полицаите го питали дали е добре и му предложили да се стопли в колата (температурите през нощта паднаха до минусови).

Младен разказа още, че досега няколко души му предложили да гладуват с него щафетно, но засега той няма последователи в стачката си.

Днес палатковият лагер във Варна се разраства. На мястото има повече от 20 души, част от които разпъват палатки. Очаква се броят на лагеруващите да се увеличава.

Варненци ще протестират и като почистват площите около сградата на общината, снабдени с чували и ръкавици. Те обясняват, че правят този протест като символ на това да бъдат изчистени боклуците от властта. В момента представители на двата лагера, на които се раздели протестът, почистват заедно. Едните искат оставката на общинарите, а другите - граждански контрол върху работата им.

Първоначално те имаха намерение да струпат чувалите пред общината, но в последствие се отказаха, за да не се обезсмисли почистването. Спря ги и фактът, че пред общината е и грамадата, натрупана след смъртта на Пламен Горанов.

Очаква се акцията по почистването да се пренесе в Морската градина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.03 2013 в 19:33

Това ще е поредната присъда на "героя" Младенчо. А пиенето на бира и кола, въобще не е гладна стачка. Това са високо енергийни напитки, а храната твърда или течна си е храна. Жалка история.

23.03 2013 в 18:14

Прокуроре, хората които са наречени "боклуци" имат право да се обиждат, само ако наистина казаното не отговаря на истината. Освен това, както знаеш прокуроре, в България има съдебен ред за "клевета и обида", ако въпросния доктор - общинар е света вода ненапита, защо не защити честта си по съдебен ред.

Ако е толкова праведен, да хвърли пръв камъка (перефразирам по памет)

23.03 2013 в 16:32

Само така! Дръж!

23.03 2013 в 15:03

Явно да наричаш хората боклуци и да ги псуваш каруцарски и след това да се правиш на ощипана мома, ако някой си позволи да те сложи на мястото е голямо геройство.

23.03 2013 в 14:58

Да, това е по-важното, но дали би имало значение, ако ставаше дума да хвърлят кал върху някой от нас?! Така, че естествено, че има значение кой е, защото той трябва да си понесе отговорността, а не да се вини някой друг... с това обобщаване до никъде няма да стигнем. Нечестно и несправедливо е, но както казах всеки ще се убеди в тази ситуация, когато го сполети тя!

23.03 2013 в 14:40

Има ли значение кой важното е че някой от общинарите е имал безочието да го изрече!

23.03 2013 в 14:31

Какво стана, бе, многознайковци нали Венин бил го казал???? И сте готови да оплюете някой без никаква причина веднага, че и скачате да го твърдите без още да сте сигурни! Безсрамни манипулатори! Бояджиев не се учудвам, че се е изцепил така, в негов стил е, но си вземете поука и първо имайте потвърждение преди да клепате хората с повод и без повод, независимо какви са във вашите очи! Трябва да знаете, че всичко се връща и утре, когато с вас се случи нещо такова, ще се чудите откъде ви е дошло....!!!!!!!!

23.03 2013 в 14:29

Ами да се съберат хилядите пациенти на д-р Бояджиев та да го изпратят!

23.03 2013 в 14:16

Т.е. да разбирам, че ти си от "истинските варненци", а който не е съгласен с теб е менте?
Колкото до добрия д-р, като публична фигура и официално лице той е длъжен да се държи на положение. Подмятането на безвкусни забележки към избирател е принизяващо както за него, така и за позицията, която заема. Само това повдига съмнение дали е достоен да я заема. Отделно, културната политика на Варна не се слави с компетентно управление.
Макар да не смятам, че човекът е изразил протеста си по правилен начин, не бих казал, че не е имал основания да протестира. В този смисъл плюенето срещу него е грозно. А това за благодарността на хилядите пациенти е такова слагачество, че нямам думи. Ако добрият д-р е такъв професионалист, да се върне да лекува, защото знанията по медицина не са и никога не са били основание да се придобие компетентност по администрация или културна ерудиция, а това прави полезността му в културната комисия най-малкото недоказана.

23.03 2013 в 14:05

Крайно време е всички тези 20-30 платени протестиращи да освободят от присъствието си центъра на Варна.
 
X

Парламентът на живо