Община Варна: Снощната блокада на пътя бе незаконна

Елица Мартинова 06 август 2013 в 11:21 3971 20

Блокада на пътя пред резиденция Евксиноград. Снимка: Симона Хардалова
Direktno ot Evksinograd

Протестиращите са блокирали пътя към курорта „Златни пясъци“ незаконно. Това е заявил кметът на града Иван Портних след питане на общинския съветник Таня Парушева.

Оказва се, че Община Варна е издала разрешение за демонстрацията, но при изричното условие да се спазва законовият ред и да не се допуска блокиране на пътя за „Златни пясъци“, който през летния сезон е един от най-натоварените в града.

Портних обяснил, че Общината се стреми да проявява толерантност към демонстрациите. Градоначалникът обаче е обещал завбъдеще да се стикова по-добре с полицията, за да се осигури общественият ред и градът да не претърпявава загуби от протестите.

Портних коментира и друг опит за запушване на движението – поставена палатка на кръговото движение пред ЖП гарата, откъдето минават почти всички автобуси в морската столица.

OFFNews припомня, че около 19 ч. снощи протестиращи поведоха шествие към комплекса „Евксиноград“, където почиват депутати и представители на МС. Малко преди 20 ч. демонстрантите бяха блокирали пътя Варна - „Златни пясъци“ и в двете посоки.

Пътната артерия между Варна и курортите е най-натовареният участък в морската столица през лятото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!