Протестът окупира "Евксиноград" довечера

Последна промяна на 05 август 2013 в 10:03 3008 12

Протестиращите готвят окупация на резиденция
Протестиращите готвят окупация на резиденция "Евксиноград".

Окупация на правителствената резиденция "Евксиноград" се очаква тази вечер. Антиправителственият протест е насрочен за 18,30 ч., той е разрешен от кмета на Варна Иван Портних.

По план протестът трябва да приключи до 21 часа.

Условието за разрешаването на протеста е да не се пречи на свободното движение на други хора, обясни Портних пред "Труд".

Окупацията на резиденцията, в която до 15 август почива премиерът Пламен Орешарски,  се организира след като депутати и министри излязоха във ваканция след редица спорни кадрови и финансови решения, взети въпреки близо 2-месечни протести с искания за оставка в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.08 2013 в 19:30

Дам, не е лошо и протестиращите и тези, които ги инспирират да разберат, че всеки носи отговорност за деянията си... по един или по друг начин.

05.08 2013 в 19:27

Изказването ти е безкрайно цинично, както за роднините на загиналите миньори, така и за всички, които "не одобряваха" ежегодните вдигания на цените на монополистите упралвявани от хората на Пашата (ЧЕЗ, за тези които не разбират). Не знам, кои са "комунягите" но от примитивния изказ предполагам, че визираш сегашното правителство и тези, които ги подкрепят (и аз съм комуняга, каква ирония), а те със сигурност не се вълнуват никак от меннието ти. ;)

05.08 2013 в 13:18

Нали бяха наложителни и спешни промените?

Нали беше края на света ако не си гласуват измислиците?

А?
А?

Сега ваканцийка! Да - ама не!

Успех на всички, които нападат свинете!

05.08 2013 в 12:48

Ха дано скоро да им го напишат тогава. Станишев може да го погребат около орлов мост - хем бабите няма да се оплакват, че фандъка не е осигурила обществени тоалетни за протестиращите.

05.08 2013 в 12:09

само така,браво! Ще почиват те,ама друг път,ако не друго поне почивката да им развалим хах

05.08 2013 в 11:49

Платените ги разбирам, но неплатените, тези които го правят по убеждение - не. Тва само комунист може да ти го каже.
Като си такъв мъж, що не доидеш да го кажеш на протеста.

05.08 2013 в 11:26

След като, въпреки възраженията на местните МВР шефове, че трябва да се пази реколтата, са докарали голям брой полицаи от вътрешността на страната, ми се струва, че или протестът ще бъде блокиран някъде далеч от Евксиноград, или ще има побоища - този път много по-сериозни от софийските. Все пак, "изтощените" от работа (и треперене от страх) депутати, да не говорим за куклата на конци Олигарски, трябва да бъдат пазени и почивката им гарантирана. За да могат наесен за натворят още по-голями идиотищини. Пък и още един заем ще трябва да се гласува. Първото милиярдче дотогава ще са го изпапкали.