Обяснението на Маргарита Попова за гафа с интервюто ѝ

Юлиан Христов 10 септември 2013 в 17:52 4038 3

Вицепрезидентът Маргарита Попова Снимка: БГНЕС
Вицепрезидентът Маргарита Попова Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Маргарита Попова потвърди версията за техническа грешка в интервюто ѝ за в. "Преса", което днес провокира противоречиви коментари.

Както OFFNews писа, изданието излезе с две различни версии на интервюто на Попова. В електронния вариант на текста има добавено изречение: "Ние искаме оставка, включително и президентството, но трябва да помислим какво идва след това". Това изречение отсъства от варианта, който е публикуван на хартия. След като гафът беше разкрит, интервюто беше свалено от сайта на вестника и по-късно публикувано отново, но без цитираното изречение.

Пред "Дневник" вицепрезидентът Попова обясни, че смисълът на изречението е бил, че има хора, които искат оставките на президента и вицепрезидента, а не че в президентството искат оставки на министрите. Според нея публикуваното в сайта допълнително изречение всъщност е остатък от текст в този смисъл.

 Часове преди това подобна версия изрази и авторът на интервюто Валерия Велева, която е и първи зам.-главен редактор на вестник „Преса”.  „В интернет изданието е допусната техническа грешка. Вярното е написаното в хартиеното издание“, заяви пред OFFNews тя.

Според нея цитираното изречение в електронното издание е безсмислено. "Става въпрос за техническа грешка", посочи Велева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!