Новият земеделски министър помоли медиите да са критични

29 май 2013 в 16:33 1600 0

проф. Димитър Греков и Проф. Иван Станков
проф. Димитър Греков и Проф. Иван Станков

Новият земеделски министър проф. Димитър Греков помоли журналистите да бъдат критични към работата му и да не отразяват "само хубавото".

"Искам да показвате пропуските, няма значение дали уронват репутацията ми. Така ще работим по-добре. Казвам го, защото това е важно за имиджа на българското земеделие и страната ни като цяло“, обърна се той към репортерите по време на церемонията, на която прие властта от предшественика си проф. Иван Станков.

При влизането си в министерския кабинет проф. Станков се обърна към наследника си с думите: „ Заповядайте, давам ви горещия стол. Ще видите, че наистина пари“, а с подаръците, които му подари - химикалка и тефтер, му пожела да внимава какво подписва, защото всеки негов подпис тежи с огромна отговорност. 

В отговор на тези думи новият министър на земеделието и храните отговори: "Идвам, но не с чувство за реваншизъм, а за приемственост. Приемам думите ви. Знайте, че вратата ми винаги е отворена за вас и за всеки, който пожелае да изрази мнението си."

Проф. Греков (досега ректор на пловдивския Аграрен университет) обеща да помага на всеки земеделец - от този, който притежава 50 дка, до тези с 500 хил., защото според него България е била и ще бъде аграрна страна. 

Проф. Иван Станков заяви, че наследникът му намира министерството в по-добро състояние отколкото той го е заварил.

Министър Греков каза, че още не е обмислял кои ще са неговите заместници, но според него трябва да са трима, тъй като „това е мегаминистерство“. Той обяви също, че ще направи ревизията, предложена от предшественика му, но тя няма да е пълна. „От два дни съм тук и това, което чувам, не ми харесва“ добави министърът.

Симона Костадинова

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови