Нова наредба ще направи сметките за парно по-предвидими

Последна промяна на 06 февруари 2013 в 18:58 1750 2

Стоян Цветанов, шеф на
Стоян Цветанов, шеф на "Топлофикация-София". Снимка: Сергей Антонов

Подготвят се промени в Наредбата за топлоснабдяване с цел да има предвидимост за сметките за топлинна енергия до следващото отчитане на съответните уреди.

Това обяви пред парламентарната икономическа комисия зам.-министърът на икономиката Евгения Харитонова.

Комисията обсъжда днес за пореден път високите сметки за парно, които получиха софиянци в началото на тази година. За изслушване беше повикан и шефът на "Топлофикация-София" Цветан Стоянов.

Ичко Рачев от една от фирмите за топлинно счетоводство коментира, че икономическото министерство трябва да промени методиката на изчисляване на загубите от абонатната станция.

Шефът на "Топлофикация-София" обяви, че загубите на енергия в дружеството са най-ниските в целия топлофикационен сектор. По думите му те били 18 % през 2010 г., а през 2011 г. са около 17 %.

"Топлофикация София" има най-много абонати и най-ниските загуби по преноса, което би трябвало да означава, че и най-ниските сметки за единица енергия би трябвало да са в София, контрира шефът на парламентарната икономическа комисия Мартин Димитров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.02 2013 в 09:21

Аз пък ги използвам и съм доволен. Тоест пак съм потърпевш - апартаментът ми е топъл, врати навсякъде отворени, а не като при родителите ми - климатик само в хола, в другите стаи хладилник и плащат повече от мен...

"Тайната" на това да си доволен от Топлофикация, за съжаление е, че всичко зависи от съседите ти. Ако те са лумпени... плащаш ти.

07.02 2013 в 00:01

Всичко може да се обясни само с ДВЕ думи: топлофикация и... потърпевши