Неграмотни чалгаджии хакнали сайта на търновския инспекторат

Александра Маркарян 21 декември 2012 в 15:51 2255 1

Песента на чалга изпълнителката Нелина се е появила на сайта на Регионалния инспекторат по образованието във Велико Търново вследствие на хакерска атака.

Така началничката на РИО Розалия Ликова, цитирана от в. "Труд", оправда появата на клипа с песента "Честита Нова година" на Нелина, чиято най-известна песен е чалга хитът "Бял мерцедес".

Хакерите, които по принцип не са известни с афинитета си към поп-фолка, явно са качили и двете изречения за поздрав, пълни с грешки, защото едва ли инспекторите, чиято работа включва и проверки на учителите, не знаят къде се пише пълен и къде - кратък член, каква е разликата между учтива форма и множествено число, къде се пише главна буква и къде - не, как се завършва изречение.

За да засили впечатлението за сериозността на случилото се и липсата на каквото и да е участие от страна на РИО, камо ли инициатива, г-жа Ликова уверява също, че вече е подала сигнал в прокуратурата и полицията за тъй наречената хакерска атака.

Явно тя е била твърде сериозна, защото и днес клипът на чалга звездата стои на сайта на Регионалния инспекторат по образованието във Велико Търново, установи репортер на OFFNews.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!